1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Trina Solar BNEF Güvenilirlik Anketi’nde tam puan aldı

Trina Solar BNEF Güvenilirlik Anketi’nde tam puan aldı

Trina Solar BNEF PV Modülü ve Inverter Güvenilirliği Anketi’nde üst üste 7 yıl tam puan alan tek şirket oldu.

Trina Solar BNEF Güvenilirlik Anketi’nde tam puan aldı

Enerji Günlüğü - Trina Solar BNEF PV Modülü ve Inverter Güvenilirliği Anketi’nde üst üste 7 yıl tam puan alan tek şirket oldu.

Trina Solar, Bloomberg New Energy Finance Limited (BloombergNEF – BNEF) tarafından yapılan 2022 BNEF Güvenilirlik Anketi’nde 7. kez tam puan aldı. Trina Solar, modül üreticisi olarak bugüne kadar BNEF PV Modülü ve Inverter Güvenilirliği Anketi’nde üst üste 7 yıl tam puan alan tek şirket oldu.

BloombergNEF, şirketlerin mali sağlığı, sahadaki modüllerinin kaydı ve üretici garantileri ile finansal kurumların PV üreticilerinin güvenilirliğini değerlendirmede bir gösterge olarak değerlendiriliyor. Rapor hazırlanırken banka kayıtları ile mühendislik, tedarik ve inşaat sözleşmeleri (EPC) inceleniyor; bağımsız güç sağlayıcıları, teknik danışmanlar, kalite müfettişleri ve teknoloji uzmanlarıyla derinlemesine görüşmeler yapılıyor. Rapor, birçok finansal kurumda işletme kredileriyle ilgili referans olarak görülüyor.

Rapor, 210mm hücrelerle üretilen modüllerin sektör tarafından kabul görmesinde belirgin bir artış olduğunu da ortaya koydu. 2022’de ankete katılan paydaşların %96'sı 210 mm modülleri güvenilir bulduğunu bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler