1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. TSE’den Aygaz`a müşteri dostu belgesi

TSE’den Aygaz`a müşteri dostu belgesi

Enerji Günlüğü - Türkiye LPG sektörünün lideri konumundaki Aygaz, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından "Müşteri Dostu Marka ve Müşteri Dostu...

TSE’den Aygaz`a müşteri dostu belgesi

Enerji Günlüğü - Türkiye LPG sektörünün lideri konumundaki Aygaz, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından "Müşteri Dostu Marka ve Müşteri Dostu Kuruluş" olarak belgelendirildi. 

Aygaz'da TSE tarafından gerçekleştirilen Müşteri Dostu Kuruluş Belgelendirme denetimleri tamamlandı. Aygaz’ın; Aliağa, Işıkkent, Ankara, Kırıkkale, Eskişehir, Safranbolu, Diyarbakır, Isparta, Dörtyol, Samsun, Ambarlı, Yarımca ve Lüleburgaz dolum tesislerinde 16 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında yürütülen denetimlerde kriterler şöyle sıralandı: Hizmet Yeterlilik Belgesi, Müşteri memnuniyeti politikası, müşteri memnuniyeti ile ilgili hedefler, organizasyon yapısı, insan kaynakları uygulamaları, çalışma ortamları, eğitimler, çağrı merkezi uygulamaları, memnuniyet ölçümleri, sosyal sorumluluk projeleri, kurumsal kimlik, hukuki işlemler ve yasal şartlar, acil durum planları, bilgi teknolojileri uygulamaları, gizlilik ve ulaşılabilirlik.

BU UNVANI ALAN İLK ŞİRKET AYGAZ

Çalışmalar sonucunda Türkiye LPG sektörünün lideri konumundaki Aygaz, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından "Müşteri Dostu Marka ve Müşteri Dostu Kuruluş" olarak belgelendirilen ilk şirket unvanını elde etti. Konuyla ilgili olarak 14 Haziran Cuma günü Aygaz Genel Müdürlüğü'nde bir tören düzenlendi. Törene TSE Başkanı Hulusi Şentürk ve Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu katıldı.

MARKALAŞMANIN TAMAMI TSE'NİN ÜRÜNÜ

Törende konuşma yapan TSE Başkanı Hulusi Şentürk TSE olarak Müşteri Dostu Marka, Müşteri Dostu Kuruluş belgelendirmesiyle bir ilki gerçekleştirdiklerini, bu markalaşmanın tamamının TSE’nin ürünü olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Bu modeli geçen sene EOQ’ya (The European Organization for Quality) önerdik ve çok beğenildi. Umarım çok yakın bir zamanda patenti bize ait olan ‘Müşteri Dostu Marka’nın Avrupa’nın en itibarlı belgelendirme kuruluşları tarafından verileceği bir süreci de yaşayacağız. Bu bizim için de bir ilk. TSE de ilk defa uluslararası bir markayı kendisi geliştirdi. Müşteri dostu markanın denetimi ve kriterleri çok ağır. Mevzuatta aranan kriterlerin en az iki katı kriter aranıyor burada. Bu belgeyi ancak süreç ve uygulamalarıyla öne çıkan kuruluşlar hak edebilir. Müşteri yönetimi ve müşteri algısına verdiği önemden dolayı ve bu konuda ortaya koyduğu performanstan dolayı Aygaz’ı tebrik ediyorum. Türkiye küresel bir güç olacaksa küresel markalara ihtiyacı var. Küresel markalar da Aygaz gibi kuruluşların çalışmalarıyla ortaya çıkacak."

KALİTE İÇİN SÜREKLİ PEDAL ÇEVİRMEK

"Kalite bisiklet sürmek gibidir, geri gidemez ve duramazsınız. Sürekli pedal çevirmek gerekir" diyen Şentürk şöyle devam etti:

"Markalaşma da böyledir. Sürekli bir öncekinden daha iyi olmayı gerektirir. Bu, markanın kendi başarısıdır. Dolayısıyla burada teşekkürü hak eden Aygaz’ın değerli çalışanlarıdır. Aygaz’a ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

YAĞIZ EYÜBOĞLU: BELGE BİZE GÜÇ VERİYOR

Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu ise Aygaz'ın yarım asırdan fazla bir süredir tüketiciler tarafından en çok tercih edilen marka olduğunu ifade etti. TSE'nin bu belgesinin son derece değerli olduğunu vugrulayan Eyüboğlu şöyle dedi:

"Söz konusu belgelendirme Türkiye’de bir ilk olma niteliğinde... Belirtilen kriterleri yerine getiren ve belgelendirilmeye hak kazanan bir marka olarak sürece öncülük etmekten memnuniyet duyuyoruz. Hem kendi sektörümüz, hem de diğer sektörlerin gelişimi ve iş süreçlerinde standardizasyon sağlanması açısından bu çabayı heyecanla destekliyoruz. Layık görüldüğümüz ödül ve belgeler tüketiciye sunduğumuz ürün ve hizmetleri daha da geliştirmemizde bizlere büyük güç veriyor."

Önceki ve Sonraki Haberler