1. HABERLER

  2. MEVZUAT

  3. TSE’den yirmi şirkete sözleşme iptali

TSE’den yirmi şirkete sözleşme iptali

Enerji Günlüğü - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) yirmi firmanın TSE markası kullanma hakkı sözleşmelerini feshetti. Türk Standardları Enstitüsü...

TSE’den yirmi şirkete sözleşme iptali

Enerji Günlüğü - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) yirmi firmanın TSE markası kullanma hakkı sözleşmelerini feshetti. 

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), dördü firmanın kendi isteğiyle, on üçü yıllık vize yaptırmama, üçü de talimata aykırılık nedeniyle toplam yirmi şirketin TSE markasını kullanma hakkını iptali kararı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’de yayınlanan kararda“Firmanın bu sözleşmeleri ile ilgili belgelerinin geçerliğinin kalmadığı, sözleşme konusu mamullerin TSE markalı olarak piyasaya sürülemeyeceği, aksine davranışın haksız rekabet hükümlerine göre hukuki kovuşturmaya sebep olacağı duyurulur” denildi.

Buna göre TSE markasını kullanma sözleşmesi iptal edilen şirketler şunlar : AŞİMOĞLU GIDA PETROL TİC.VESAN.LTD.ŞTİ, TUNA ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ MAKİNA SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ., İCAT ELEKTRİK ELEKTRONİK İNŞAAT PROJE TAAHHÜT SANA Yİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ LTD. ŞTİ., METEKSAN SİSTEM VE BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ A.Ş., KAANPALS.TEKS.MOBL.MAK.TURZ.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ., RAMAZAN KAYA TEKNOLİFT 2000 ASANSÖR ELEKTRİK ELEKTRONİK ENDÜSTRİYEL OTOMASYON SİSTEMLERİ, AYHAN YÜCEL (Yücel Elektronik), ALFATEKNİK MÜHENDİSLİK İNŞAAT MAKİNA ELEKTRONİK TİCARET VE SANAYİ LTD. ŞTİ., MDC TIBBİ ÜRÜNLER KİMYA SAN. İNŞAAT VE MÜH.TİC. LTD. ŞTİ., CENGİZLER OTOMOTİV İNŞAAT TEKSTİL GIDA EV ALETLERİ İMALAT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ., AK-FA İNŞ.MAK.ASANSÖR VE DOĞALGAZ SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ., NURAY EKİNCİ - NRY DANIŞMANLIK, SERVUS BİLGİSAYAR A.Ş., VİVA MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ., ÖZLEM DOĞALGAZ ISI SİSTEMLERİ MURAT KULA, BEHİC BİLAL GÜLCÜOĞLU, ENSAR TEKNİK, ÖZBAKAN ET VE ET ÜRÜNLERİ İMALAT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ., BAĞDAT PETROL ÜRÜNLERİ İNŞ. TAAH. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., SAVRANLAR GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ-MAHİR SAVRAN.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler