1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TÜPRAŞ ve Batman Üniversitesi programı ilk mezunlarını verdi

TÜPRAŞ ve Batman Üniversitesi programı ilk mezunlarını verdi

Tüpraş’ın Batman Üniversitesi iş birliğiyle yürüttüğü ‘Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimcilik Programı’ ilk mezunlarını verdi.

TÜPRAŞ ve Batman Üniversitesi programı ilk mezunlarını verdi

Enerji Günlüğü - TÜPRAŞ, başlattığı program ile kız çocuklarının STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) alanlarında çalışma potansiyellerini ortaya çıkartmayı, teknoloji ve inovasyon alanlarında kız çocuklarını teşvik ederek çalışma hayatlarına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Tüpraş’ın Batman Üniversitesi iş birliğiyle yürüttüğü ‘Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimcilik Programı’na katılan 40 üniversite öğrencisi; girişimcilik, teknoloji ve inovasyon alanında aldığı eğitim ve edindikleri deneyimle geleceklerinin şekillenmesine katkı sağlayacak pek çok yetkinlik kazandı. 

Programın Sertifika Töreni 17 Ocak 2024 tarihinde Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlendi.

PROGRAMIN %60’INI KIZ ÖĞRENCİLER OLUŞTURDU

Programın ilk etabında tüm öğrencilere yönelik İnovasyon ve Girişimciliğin Temelleri Seminerleri düzenlendi. İkinci etapta ise değerlendirmelere göre seçilen 3. ve 4. sınıf lisans öğrencilerinden oluşan 40 kişilik bir gruba yoğunlaştırılmış girişimcilik eğitimleri verildi. İçeriği Tüpraş tarafından üniversite öğrencilerine özel olarak hazırlanmış Girişimcilik Programı’nın yüzde 60’ını kız öğrenciler oluşturdu. 

ÖĞRENCİLER YETKİNLİKLERİNİ GELİŞTİRDİLER

Yenilikçi fikir geliştirme, yeni bir girişime başlama, problemi anlama, çözümü tasarlama, pazar araştırması, iş modeli bileşenleri, girişimcilik araçları ve sunum teknikleri gibi modüllerden oluşan program aracılığıyla öğrenciler, problem çözme ve ürün geliştirme yetkinliklerini geliştirdiler. Projelerini başarıyla tamamlayarak sunumlarını gerçekleştiren öğrenciler Girişimcilik Programı Katılım Sertifikası almaya hak kazandı. 

100 BİN KIZ ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

Tüpraş, Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki küresel liderliği kapsamındaki taahhütlerine katkı sağlamak üzere geliştirdiği “Teknoloji ve İnovasyonda Kadın Programı” ile kız çocuklarının STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) alanlarında çalışma potansiyellerini ortaya çıkartmayı, teknoloji ve inovasyon alanlarında kız çocuklarını teşvik ederek çalışma hayatlarına katkıda bulunmayı hedefliyor. 

Projenin ilk adımını ‘Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimcilik Programı’ ile başlatan Tüpraş, bu alanda yürüttüğü farklı eğitimlerle 2027 yılına kadar, 90.000’i ortaokul, 10.000’i üniversite olmak üzere toplam 100.000 kız öğrenciye ulaşmayı taahhüt ediyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler