1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Turhan: Elektrikte sübvansiyon yatırımları durdurur

Turhan: Elektrikte sübvansiyon yatırımları durdurur

Solar3GW Başkanı Yusuf Bahadır Turhan, belli kesimleri desteklemeye yönelik sübvansiyon uygulamalarının, elektrik üretim yatırımlarını cazip olmaktan çıkaracağını söyledi.

Turhan: Elektrikte sübvansiyon yatırımları durdurur

Enerji Günlüğü - Solar3GW Başkanı Yusuf Bahadır Turhan, sübvansiyon yatırımlarının elektrik üretim piyasasındaki yansımalarını Enerji Günlüğü’ne değerlendirdi.

Solar3GW Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Bahadır Turhan, Türkiye’de elektrik fiyatlarının sübvansiyonlu olduğunu belirterek, serbest tüketiciler dışındaki kullanıcılara uygulanan elektrik fiyatlarının her zaman piyasa fiyatlarının altında kaldığını anlattı. En ideal fiyatın, serbest piyasada arz-talep dengesine dayalı oluşan fiyat olduğunu savunan Turhan, “Eğer siz bir ürünü maliyet bazlı ve piyasada oluşan arz talep dengesindeki oluşan fiyatla satarsanız, talep fazlaysa fiyat yukarı gider. Fiyatın yukarı gitmesi onun üreticilerinin artmasına ve fiyatın baskılanıp bir dengeye oturması anlamına gelir. Oysa siz sürekli sübvansiyonlu ve maliyetinden düşük fiyata elektrik satarsanız kimse oraya yatırım yapmayacaktır” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler