1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım İsrail’i harekete geçirdi

TürkAkım İsrail’i harekete geçirdi

Enerji Günlüğü - İsrail’in, Yunanistan, İtalya ve Güney Kıbrıs ile Doğu Akdeniz Boru Hattı inşası yönünde anlaşmaya yakın olduğu ifade edildi.Rus...

TürkAkım İsrail’i harekete geçirdi

Enerji Günlüğü - İsrail’in, Yunanistan, İtalya ve Güney Kıbrıs ile Doğu Akdeniz Boru Hattı inşası yönünde anlaşmaya yakın olduğu ifade edildi.

Rus doğalgazını Türkiye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın deniz bölümünün geçen hafta tamamlanması aynı pazarı hedefleyen İsrail’i harekete geçirdi. İsrail yerel basını, İsrail'in Yunanistan, İtalya ve Güney Kıbrıs ile Leviathan ve Afrodit offshore doğalgaz sahalarından çıkarılan doğalgazın iletilmesi için 2.000 kilometrelik bir sualtı doğalgaz boru hattı inşa edilmesi yönünde bir anlaşmaya yakın olduğunu yazdı. 

TürkAkım’ın neredeyse iki katı uzunluğundaki Doğu Akdeniz Boru Hattı’nın 8 milyar dolara mal olacağı ve dünyanın en derin sualtı doğalgaz boru hattı olacağı ifade ediliyor. Hattın yılda 12 milyar metreküp gaz taşıma kapasitesine sahip olması bekleniyor. 

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail Enerji Bakanları ve İtalya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi ortak bir açıklama yaparak, 5 Aralık 2017 tarihinde Lefkoşe’de Avrupa Komisyonu’nun eşliğinde, Doğu Akdeniz Boru Hattı Projesi ile ilgili olarak bir işbirliği anlaşması mutabakat zaptı imzalamışlardı. Taraflar 2018 yılında Hükümetlerarası Anlaşma'nın (IGA) imzalanması için çalışmalar yürüteceklerdi.

DOĞU AKDENİZ DOĞALGAZ BORU HATTI İÇİN İMZALAR ATILDI

Önceki ve Sonraki Haberler