1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım Macaristan'a uzatıldı

TürkAkım Macaristan'a uzatıldı

TürkAkım'ın Sırbistan üzerinden geçen 402 kilometrelik kısmı, Macaristan doğal gaz taşıma sistemine bağlandı. 

TürkAkım Macaristan'a uzatıldı

Enerji Günlüğü - TürkAkım'ın Sırbistan üzerinden geçen 402 kilometrelik kısmı, Macaristan doğal gaz taşıma sistemine bağlandı. 

Rus doğalgazının TürkAkım üzerinden Macaristan ve oradan da Avrupa'ya sevkiyatı için önemli bir adım atıldı. TürkAkım'ın Sırbistan üzerinden geçen 402 kilometrelik kısmı, 4 Temmuz 2021 Pazar günü Macaristan doğagaz taşıma sistemine bağlandı. Macaristan üzerinden Avrupa’ya gaz akışının 1 Ekim’de başlaması bekleniyor.

“TARİHİ BAŞARI”

Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandr Vucic, Macaristan'ın doğalgaz taşıma sisteminin TürkAkım ile birleşmesinin Sırbistan ve Macaristan'ın tarihi başarısı olduğunu söyledi. Sputnik'in haberine göre Vucic, bunun Sırbistan ve Macaristan’ın tarihi başarısı" olduğunu ifade ederek, Macaristan başbakanının Sırbistan’a gaz transit parası ödemeye hazır olduklarını söylediğini kaydetti. 

Ukrayna ve Macaristan üzerinden doğal gaz akışında Sırbistan Macaristan’a gaz transit ücreti ödüyordu. TürkAkım ile birlikte bu tersine dönüyor. Ayrıca Sırbistan’ın doğal gaz arz güvenliğini sağlamasının yanında maliyetlerin de oldukça düşmesi bekleniyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler