1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım’da gaz akışı yeniden başladı

TürkAkım’da gaz akışı yeniden başladı

Gazprom, bakım çalışmalarının ardından TürkAkım üzerinden doğal gaz pompalanmaya başladı.

TürkAkım’da gaz akışı yeniden başladı

Enerji Günlüğü - TürkAkım boru hattında 21-28 Haziran tarihleri arasında yapılan planlı bakım çalışması tamamlanarak yeniden gaz akışı başladı.

Rus doğal gaz devi Gazprom, 21-28 Haziran 2022 tarihleri arası için planlanmış bakım çalışmalarının tamamlandığı TürkAkım boru hattı üzerinden gaz sevkiyatının yeniden başladığını duyurdu.  

AB, RUS GAZINDA KESİNTİNİN ARTMASINI BEKLİYOR

Öte yandan AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Kadri Simson, AB enerji bakanları ile toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Rusya'dan gaz tedarikinde ciddi sıkıntı yaşanmasının büyük olasılık olduğunu söyledi.  AB üyesi ülkeleri arz şoklarına karşı acil durum planlarını hazırlamaya çağıran Simson, gaz tedarikinin kesilmesi halinde mümkün olan alanlarda alternatif yakıtların kullanımına hazır olunmasını istedi.  

Simson, "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısından bu yana doğal gaz tedarikinde çok ciddi bozulmalar olabileceğini biliyorduk ve şimdi bunun olması çok daha olası görünüyor. Kendimizi buna hazırlamak için çok önemli işler yaptık. Ancak şimdi bu çabalarımıza hız verme vakti" diye konuştu. 

AB Komisyonu, gelecek ay üye ülkelerin daha fazla gaz şokuna hazırlanmalarını koordine etmeye yönelik plan sunacak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler