1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım’a bakım molası

TürkAkım’a bakım molası

Rus gazını Türkiye ve ardından Avrupa'ya ulaştıran TürkAkım boru hattında 21-28 Haziran tarihleri arasında planlı bakım yapılacak. 

TürkAkım’a bakım molası

Enerji Günlüğü - TürkAkım boru hattında 21-28 Haziran tarihleri arasında yapılacak planlı bakım çalışması nedeniyle gaz akışı duracak.

Rus gazını Almanya’ya ileten Kuzey Akım 1 Doğal Gaz Boru Hattı’nın 10 gün bakım çalışmasına alınmasının ardından TürkAkım’da da bakım çalışmaları yapılacak. Rus doğal gaz devi Gazprom, TürkAkım Boru Hattının bakıma alınacağını duyurdu.  Gazprom'un yaptığı açıklamaya göre, TürkAkım boru hattında 21-28 Haziran tarihleri arasında planlı bakım yapılacak.  Açıklamada, bakım süresince TürkAkım üzerinden önceden taraflar arasında kabul edildiği gibi doğal gaz sevkiyatı yapılamayacağı da belirtildi.

Gazprom, 11-21 Haziran 2022 tarihleri arasında da Kuzey Akım 1’de teknik bakım gerekçesiyle gaz akışını kısmıştı. Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck ise Gazprom’un aldığı bu kararın teknik bir nedene dayanmadığını ve politik bir kara olduğunu açıklamıştı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler