1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Turkish Petrol’den Adıyaman’da kamulaştırma istemi

Turkish Petrol’den Adıyaman’da kamulaştırma istemi

Enerji Günlüğü – Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Turkish Petroleum Inetrnational Company Limited’in Adıyaman Bozhüyük-6 kuyusunun lokasyonu ve yolu...

Turkish Petrol’den Adıyaman’da kamulaştırma istemi

Enerji Günlüğü – Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Turkish Petroleum Inetrnational Company Limited’in Adıyaman Bozhüyük-6 kuyusunun lokasyonu ve yolu için gerekli olan taşınmazın kamulaştırılması için başvurduğunu duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün ilanı bu günkü Resmi Gazete’de yayınlandı.

İlanda, ‘Turkish Petroleum Inetrnational Company Limited’in Adıyaman il sınırları içerisinde sahip bulunduğu AR/TPI/4468 hak sıra no.lu arama ruhsat sahasında Bozhüyük-6 kuyusunun lokasyonu ve yolu için gerekli olan ancak, rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle, anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Adıyaman 1. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararı bulunan Adıyaman İli, Merkez İlçesi, Bozhüyük Köyü mevkiinde kain 200 no.lu parselin 14.647,51 m2’lik kısmının 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10 ncu maddesi gereğince istimlakine karar verilmesi için 08.10.2013 tarihli dilekçesiyle müracaat ettiği Türk Petrol Kanunu’nun 21 nci maddesinin 3 ncü fıkrası gereğince ilan olunur’ denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler