1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Türkiye Paris İklim Anlaşmasını onayladı

Türkiye Paris İklim Anlaşmasını onayladı

Türkiye, TBMM’de görüşülen Paris İklim Anlaşmasını, oylamanın yapıldığı oturuma katılan 353 milletvekilinin oybirliği ile onayladı. 

Türkiye Paris İklim Anlaşmasını onayladı

Enerji Günlüğü - Türkiye, TBMM’de görüşülen Paris İklim Anlaşmasını, oylamanın yapıldığı oturuma katılan 353 milletvekilinin oybirliği ile onayladı. 

Paris Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda onaylanarak kabul edildi. 

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesinin (Çerçeve Sözleşme) 21. Taraflar Konferansında kabul edilen ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından 22 Nisan 2016 tarihinde imzalanan Paris Anlaşması, dün Çevre ve Dışişleri Komisyonlarında kabul edilmesinin ardından, TBMM tarafından oybirliği ile onaylandı. 

Türkiye, Anlaşmayı onaylamayan 6 ülkeden biriydi. Türkiye’nin de onaylamasıyla Çerçeve Sözleşmeye taraf olan 191 ülkeden 186’sı Anlaşmayı onaylamış oldu. Anlaşmayı halen onaylamayan 5 ülke ise şunlar: Eritre, İran, Irak, Libya ve Yemen. 

TBMM’deki oylamaya 353 milletvekili katıldı. Oturumda hazır bulunan bütün milletvekilleri, Anlaşmanın onaylanması yönünde oy kullandılar. 

Paris İklim Anlaşması olarak da bilinen Paris Anlaşması, iklim değişikliğinin nedenlerini ve olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik tedbirler alınmasını öngörüyor. Anlaşma, taraf olan ülkelerde sanayi ve enerji altyapısına önemli değişimler getirmek gibi büyük yükümlülükler getiriyor. Anlaşmayı daha önce onaylayan Amerika Birleşik Devletleri bu yükümlülükler nedeniyle 2020’de Anlaşmadan çekilmiş, ancak 2021’de Anlaşmayı yeniden onaylamıştı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler