1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. TBMM Paris İklim Anlaşması’nı gündemine alacak

TBMM Paris İklim Anlaşması’nı gündemine alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris İklim Anlaşması'nın Ekim ayında TBMM'ye sunulmasının planlandığını açıkladı.

TBMM Paris İklim Anlaşması’nı gündemine alacak

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris İklim Anlaşması'nın Ekim ayında TBMM'ye sunulmasının planlandığını açıkladı.

New York’ta başlayan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris İklim Anlaşması'nın Ekim ayında TBMM'ye sunulmasının planlandığını ifade etti. Erdoğan, “Paris İklim Anlaşması’nı atılacak yapıcı adımlara uygun şekilde ve ulusal katkı beyanımız çerçevesinde önümüzdeki ay Meclis’imizin onayına sunmayı planlıyoruz. Glasgow‘da yapılacak BM İklim Değişikliği Zirvesi‘nden önce karbon nötr hedefinin onay aşamasını tamamlamayı düşünüyoruz. Yatırım, üretim, istihdam politikalarımızda köklü değişikliğe yol açacak bu süreci 2053 vizyonumuzun ana unsurlarından biri olarak kabul ediyoruz” ifadesini kullandı.

Ekim ayında Meclis’in açılmasıyla gündeme alınacak olan anlaşmanın milletvekillerine sunulup kabul edilmesiyle, karar UNFCCC (BM İklim  Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi) Sekretaryasına iletilecek ve böylece Türkiye resmen anlaşmaya taraf olacak.

TÜRKİYE ADİL BİR YAKLAŞIM BEKLİYOR

Türkiye, Paris Anlaşması’nı 2016 yılında imzalamış ancak onaylamamıştı. BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nde gelişmiş ülke olarak tanımlanıyor ve dolayısıyla sorumlulukları artıyor. Oysa BM’nin farklı organları tarafından yayınlanan raporlarda ise Türkiye gelişmekte olan ülke olarak sınıflandırılıyor. Türkiye bu durumun adil olmadığını belirterek Paris İklim Anlaşması’nı imzalamadı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler