1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye ve İran doğal gaz anlaşmasını uzatmayı görüştü

Türkiye ve İran doğal gaz anlaşmasını uzatmayı görüştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Türkiye ile doğal gaz anlaşmasının süresinin uzatılmasının görüşüldüğünü söyledi.

Türkiye ve İran doğal gaz anlaşmasını uzatmayı görüştü

Enerji Günlüğü - Türkiye, İran’dan doğal gaz alımı için yaptığı anlaşmanın uzatılmasını görüştü. Anlaşma 2025 yılında sona eriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin 7'nci Toplantısının ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Reisi, "İki ülke arasında bulunan 25 yıllık doğal gaz anlaşmasının süresinin uzatılması konusu, iki taraftan da vurgulandı. Bu takip edeceğimiz konular arasında. Bunun süresinin uzatılmasıyla doğal gaz ihracat hacmi daha da artacaktır" dedi. 

2001 yılında imzalanan İran-Türkiye Doğalgaz Anlaşması 2025 yılına kadar devam edecek. Anlaşma kapsamında İran Türkiye’ye yılda 10 milyar metreküp doğal gaz ihraç ediyor. Türkiye bu miktardan daha azını alması halinde dahi bu miktarda gaz fiyatını ödemek zorunda.

“İRAN İLE TİCARET HACMİ ENERJİ İLE HIZLANDIRILABİLİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yaptığı açıklamada, İran ile 30 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşma hedefini hatırlatarak, sanayi, petrol ve doğal gaz alanında atılacak adımlarla bu hedefe ulaşmanın hızlandırılabileceğini kaydetti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler