1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Türkiye ve Venezuela petrol ve doğal gaz işbirliği yapacak

Türkiye ve Venezuela petrol ve doğal gaz işbirliği yapacak

Petrol ve doğal gaz yatırımları için mevcut fırsatları gözden geçiren Türkiye ve Venezuela, petrol, doğal gaz ve madencilik alanlarında iki ayrı anlaşma imzaladı.

Türkiye ve Venezuela petrol ve doğal gaz işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Venezuela, petrol, doğal gaz ve madencilik alanlarında iki ayrı mutabakat zaptı imzaladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Venezuela’yı ziyaret ederek, petrol ve doğal gaz arama, üretim, ticaret ve servis hizmetleri alanlarında işbirliği olanaklarını değerlendirmek üzere Venezuela Petrol Bakanı Pedro Rafael Tellechea Ruiz ile bir araya geldi. Ziyarette Venezuela ile petrol, doğal gaz ve madencilik alanlarında iki ayrı mutabakat zaptı imzalandı. 

Bayraktar, yaptığı açıklamada, "Petrol ve doğal gaz arama, üretim, ticaret ve servis hizmetleri alanlarında geliştirebileceğimiz iş birliklerini değerlendirmek üzere geldiğimiz Venezuela'nın başkenti Karakas'ta ilk olarak Venezuela Petrol Bakanı Sayın Pedro Rafael Tellechea Ruiz ile bir araya geldik" ifadesini kullandı. 

Bayraktar ayrıca Pedro Rafael Tellechea Ruiz ve Ekolojik Madencilik Gelişimi Bakanı William Serantes Pinto ile petrol, doğal gaz ve madencilik alanlarında iki ayrı mutabakat zaptı imzaladıklarını da belirterek, “Attığımız imzaların iki ülke ilişkilerini daha da derinleştirecek sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum” dedi.

“MEVCUT FIRSATLARI GÖZDEN GEÇİRİYORUZ”

Venezuelalı Bakan Ruiz de yaptığı değerlendirmede, Bakan Bayraktar ile çeşitli stratejik işbirliği için temaslarında bulunduklarını, petrol ve doğal gaz yatırımları için mevcut fırsatları gözden geçirdiklerini belirtti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler