1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Türkiyeli solarcılar güne alarmla uyandı

Türkiyeli solarcılar güne alarmla uyandı

Enerji Günlüğü - (Mehmet KARA) Almanya’nın Münih kentindeki InterSolar Europe 2016 Fuarı’na katılan Türk ekibinin bir bölümü bu sabah yangın alarmıyla...

Türkiyeli solarcılar güne alarmla uyandı

Enerji Günlüğü - (Mehmet KARA) Almanya’nın Münih kentindeki InterSolar Europe 2016 Fuarı’na katılan Türk ekibinin bir bölümü bu sabah yangın alarmıyla uyandı. 

Türkiye güneş enerjisi sektörünün ağırlıklı bir bölümü bugünlerde Almanya’da. Avrupa’nın en büyük güneş enerjisi fuarı kabul edilen InterSolar Europe 2016’ya geniş bir katılım gösteren Türkiye solar sektörü, panel üreticisinden anahtar teslim mühendislik firmalarına, danışmanlık kuruluşlarından diğer ekipman üretici ve satıcılarına geniş bir yelpazede temsil ediliyor. 

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü GÜNDER organizasyonuyla 15 Türk firması da InterSolar Europe 2016’da sahne aldı. Türkiye’den gelen ekibin geniş olması, birden fazla otelde konaklamalarını da beraberinde getirdi. 

Türkiyeli solarcıların kaldığı otellerden biri de Münih yakınlarındaki Garching’te bulunuyor. Bu otelde konaklayanlar arasında GÜNDER Başkanı Kemal Gani Bayraktar, Başkan Yardımcısı Osman Özberk, Genel Sekreter Faruk Telemcioğlu, EPDK'dan Ahmet Ocak ve Dr. Refik Tiryaki ile Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, Türk Standartları Enstitüsü ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nden temsilcilerle gazeteciler konaklıyor. 

Garching’teki König Ludwig II adlı otelde konaklayan Türk solarcılar bu sabah yerel saatle 06:00’da yangın alarmıyla yataklarından fırladılar. Şaşkınlıklarını atlatıp odalarından çıkarak otelin önüne inen müşteriler bir süre burada bekledi. Daha sonra itfaiye görevlileri otele gelerek alarmı susturdu. Alarmın gerçek bir yangın tehlikesinden mi yoksa teknik bir arızadan mı kaynaklandığı konusunda henüz net bir açıklama yapılmış değil. Ancak otelde hayat normale döndü. 

Münih’teki Türk solar sektörü temsilcileri bugün GÜNDER’in organizasyonuyla, kente 100 kilometre mesafedeki yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçmiş örnek bir kasaba olan Wildpoldsried kasabasını ziyaret ederek incelemelerde bulunacak, bilgi alacak. 

Mehmet KARA - MÜNİH 

Önceki ve Sonraki Haberler