1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Türkiye’nin en büyük güneş enerji santrali Gaziantep’te

Türkiye’nin en büyük güneş enerji santrali Gaziantep’te

Enerji Günlüğü - Tunçmatik ve Powergie tarafından Gaziantep’te Tad Piliç Üretim Tesislerine kurulan 500Kw gücündeki güneş enerjisi santrali toplam...

Türkiye’nin en büyük güneş enerji santrali Gaziantep’te

Enerji Günlüğü - Tunçmatik ve Powergie tarafından Gaziantep’te Tad Piliç Üretim Tesislerine kurulan 500Kw gücündeki güneş enerjisi santrali toplam 2 milyon TL’ye maloldu.

Gaziantep’te bulunan Tad Piliç üretim tesislerinde yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alana kurulan Tunçmatik-Powergie güneş enerjisi santrali yılda ortalama 800.000 KWh elektrik üretecek. Toplam maliyeti 2 milyon TL’ye kurulan santralin kendisini yaklaşık 7-8 yıl içinde amorti etmesi planlanıyor.

2 bin adet, her biri 250W kapasiteli güneş panellerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan bu güneş enerjisi santrali, gerek kapladığı alan, gerekse elektrik enerjisi üretme kapasitesi açısından şimdilik Türkiye’deki en büyük güneş enerjisi santrali ünvanını almış durumda. Sistemde ayrıca 10 adet 60kW gücünde inverter bulunuyor.

Kullanım ömrünün yaklaşık 30 yıl olarak önerildiği bu güneş enerjisi santrali, bölgenin güneşlenme durumuna bağlı olarak ayda 50 bin ile 80 bin KWh arasında değişebilen kapasitelerde elektrik üretecek.  Bakım giderleri dışında aylık elektrik ihtiyacını özellikle yaz aylarında sıfırlayacak olan Tad Piliç Güneş Enerjisi Santralinde ilk 7 yıldan sonraki 23 yıl boyunca bakım giderleri dışında işletmeye elektrik için bir fatura gelmeyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler