1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye’nin EV şarj altyapısı için yol haritası hazırlandı

Türkiye’nin EV şarj altyapısı için yol haritası hazırlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, elektrikli araçlar için şarj altyapısını inşa etmek üzere bir yol haritası hazırladıklarını açıkladı. 

Türkiye’nin EV şarj altyapısı için yol haritası hazırlandı

Enerji Günlüğü - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, elektrikli araçlar için şarj altyapısını inşa etmek üzere bir yol haritası hazırladıklarını açıkladı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’de TOGG başta olmak üzere elektrikli araçların (EV) gelişimi için kritik öneme sahip şarj altyapısını inşa etmek üzere kapsamlı bir yol haritası hazırladıklarını açıkladı. Şarj ekosistemini kısa zamanda olgunlaştırmak amacıyla teknik standartlar, mevzuat düzenlemeleri ve yatırım destekleri gibi önemli başlıklarda atılacak adımları belirlediklerini belirten Varank, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından yayınlanan “Elektrikli Araçlar ve Elektrikli Araç Şarj Sistemleri – Temel Terimler ve Tanımlar” standardının da çalışmaların zeminini ve ilk adımını teşkil ettiğini ifade etti. Varank, şu an yürüyen bir mevzuat ve şarj istasyonlarına yönelik bir standart hazırlığı daha bulunduğunu ve sonrasında ise ilgili diğer düzenlemelerin yapılacağını söyledi.

2030’A KADAR 2 MİLYON EV YOLLARDA OLACAK

2030 yılına kadar Türkiye’de 2 milyonun üzerinde elektrikli aracın yollarda olacağının öngörüldüğünü kaydeden Varank, “Bunun önemli bir kısmını hiç şüphesiz TOGG oluşturacak.  Bu kapasiteye hizmet verecek 200 binden fazla kamuya açık şarj noktasına ihtiyaç duyulacak. Bu bakımdan, önümüzdeki yıllarda elektrikli araçlarla birlikte şarj altyapısı da çok hızlı bir şekilde büyüyecek” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler