1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye’nin ilk `Enerji Temalı Teknokent`i açıldı

Türkiye’nin ilk `Enerji Temalı Teknokent`i açıldı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ilk tematik Enerji Teknokent’inin resmi açılışı, İTÜ ARI Teknokent tarafından gerçekleştirildi.İstanbul Teknik Üniversitesi...

Türkiye’nin ilk `Enerji Temalı Teknokent`i açıldı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ilk tematik Enerji Teknokent’inin resmi açılışı, İTÜ ARI Teknokent tarafından gerçekleştirildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent tarafından kurulan Enerji Teknokenti, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından dün saat 15:00’da açıldı.

İTÜ Maslak Ayazağa Kampüsü içinde kurulan Enerji Teknokenti, enerji temalı olma özelliğiyle de Türkiye'de bir ilk... Enerji Teknokenti, tükenen doğal kaynaklar, sürdürülebilir yaşam ve ulusal ekonomiler için en büyük değer haline gelen yeni enerji teknolojilerinin Türkiye'deki Ar-Ge üssü olarak faaliyet gösterecek.

12 enerji şirketinin de faaliyet göstereceği Teknokent binası, aynı zamanda öğrenciler için Nükleer Bilgilendirme ve Eğitim Merkezi gibi hizmetler de sunacak.

BAKAN YILDIZ’DAN NÜKLEER PAZAR ELEŞTİRİSİ

İTÜ Enerji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Altuğ Şişman'ın sunumunun ardından kürsüye çıkan Bakan Yıldız, Teknokent'in kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Kendisinin de 1979'da İTÜ'ye girdiğini anlatan Taner Yıldız, 1961 yılından 2002'ye kadar kendi alanında 500 nükleer uzman yetiştirmiş bir ülkenin o pazarı oluşturamıyor olmasının, hocaların ve üniversitelerin suçu olmadığını vurguladı. Yıldız, “Bu, aslında ülkenin idaresine irade koyanın suçudur. Siyasetin de kendisini bu tarzda eleştirmesi lazım diye düşünüyorum” dedi.

Bakanlık olarak sonuna kadar bu projeleri destekleyeceklerini kaydeden Bakan Yıldız, 'Buradaki nükleer araştırma reaktörünün yenilenmesi ve güncellenmesinde bizim de katkımızın olacağını söylemeliyim' dedi.

AR-GE FİNANSMANI ARTTIRILMALI

Bu tip teknokentlerin, geliştirilmek istenen teknolojiye çok ciddi katkılarının olduğunu belirten Yıldız, ?O yüzden bizler, Ar-Ge projelerine yaklaşık 1,5 milyar TL civarında para ayırabiliyoruz. Ama hâlâ ortalama bir Avrupa ülkesinin gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzdesine baktığımızda, en fazla yarısı kadardır. Bunu artırmamız lazım' diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler