1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkoğlu: Şeffaflık Platformu’nda yayımlanan veri sayısını 159’a çıkardık

Türkoğlu: Şeffaflık Platformu’nda yayımlanan veri sayısını 159’a çıkardık

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, 2021’de açılan üç yeni piyasa verileriyle birlikte Şeffaflık Platformu’nda yer alan yayımlanan veri sayısını 159’a çıkardıklarını açıkladı.

Türkoğlu: Şeffaflık Platformu’nda yayımlanan veri sayısını 159’a çıkardık

Enerji Günlüğü - EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, 2021’de açılan üç yeni piyasa verileriyle birlikte Şeffaflık Platformu’nda yer alan yayımlanan veri sayısını 159’a çıkardıklarını açıkladı.

7. Şeffaflık Çalıştayı’nda değerlendirmelerde bulunan EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, EPİAŞ’ın kurumsal ilkelerinden şeffaflığın piyasalar açısından önemine dikkati çekerek, 2021 yılında Vadeli Elektrik Piyasası ve Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Sistemi, Organize YEK-G Piyasası ve Vadeli Doğal Gaz Piyasası olmak üzere üç yeni piyasanın açılışını yaptıklarını hatırlattı. Türkoğlu yeni açılan piyasaların verileriyle birlikte Şeffaflık Platformu’nda yer alan yayımlanan veri sayısını 159’a çıkardıklarını kaydetti.

MOBİL UYGULAMASI BÜYÜYECEK

EPİAŞ mobil uygulamasına önümüzdeki yıl Vadeli Elektrik Piyasası, Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Sistemi (YEK-G) ve Organize YEK-G Piyasası ve Vadeli Doğal Gaz Piyasası verilerinin de ekleneceğini belirten Türkoğlu, “EUROPEX, APEX ve ENTSO-E gibi önemli oluşumlarda yer alıyoruz. Ayrıca bu sene EUROPEX yönetim kurulunda yer almaya başladık. Tüm bu platformlarda piyasalarımızın mevcut durumunu iyileştirmek ve geliştirmek, fikir alışverişinde bulunmak amacıyla yakından takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler