1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Uber 2030'da sadece elektrikli araçlar kullanacak

Uber 2030'da sadece elektrikli araçlar kullanacak

Uber, 2030'a kadar Avrupa, Kanada ve ABD'de tüm araçlarının elektrikli hale getirmeyi ve 2040’a kadar sıfır emisyonu hedefliyor.

Uber 2030'da sadece elektrikli araçlar kullanacak

Enerji Günlüğü - Uber, 2030'a kadar Avrupa, Kanada ve ABD'de tüm araçlarının elektrikli hale getirmeyi ve 2040’a kadar sıfır emisyonu hedefliyor.

Amerikan uluslararası ulaşım şebekesi şirketi Uber Technologies, 2030 yılına kadar yasal düzenlemelerin daha destekleyici ve altyapının daha gelişmiş olduğu Avrupa, Kanada ve ABD’deki şehirlerde tüm araçlarının elektrikli hale gelmesini planladığını ve 2040 yılına kadar da tüm hizmetlerinde sıfır emisyonu hedeflediğini duyurdu. 

37 Avrupa şehrinde hali hazırda elektrikli araç seçeneği sunduklarını belirterek, yılsonuna kadar bu sayının dünya genelinde 60’a çıkarılacağını kaydetti. Uber CEO'su Dara Khosrowshahi yaptığı açıklamada, 2040'a kadar sıfır emisyonlu bir platform haline gelmeyi taahhüt ettiklerini ifade etti. 

Şubat başı itibarıyla küresel çapta 5 milyonu aşkın sürücüsü bulunan Uber, dönüşüm sürecini kolaylaştırmak için 800 milyon dolarlık bir kaynak ayırdı. General Motors ve Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakıyla iş birliği anlaşmaları yapan Uber, sürücülerinin bu üreticilerden alacağı veya kiralayacağı araçları sübvanse edecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler