1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Arrival Uber için elektrik araç geliştirecek

Arrival Uber için elektrik araç geliştirecek

İngiliz Arrival, 2023 yılında yollarda olmak üzere Uber'e uygun fiyatlı, konforlu ve güvenli elektrikli araçlar üretecek.  

Arrival Uber için elektrik araç geliştirecek

Enerji Günlüğü - İngiliz Arrival, 2023 yılında yollarda olmak üzere Uber'e uygun fiyatlı, konforlu ve güvenli elektrikli araçlar üretecek.  

Amerikan uluslararası ulaşım şebekesi şirketi Uber Technologies ve İngiliz elektrikli van ve otobüs üreticisi Arrival, paylaşımlı araç hizmetinde kullanılmak üzere elektrikli araçlar geliştirmek için iş birliği yaptı. Birleşik Krallık, Avrupa Birliği ve Amerika’da stratejik birliktelik gerçekleştirmek için araştırmalar yapan iki şirket, uygun fiyatlı, özel amaçlı üretilmiş elektrikli araçları Uber sürücülerinin ve kullanıcılarının hizmetine sunmayı hedefliyor. İşbirliği kapsamında Arrival, Uber’e elektrikli araçlar üretecek. Arrival’ın üreteceği araçların yolcuların birinci sınıf bir deneyim yaşamalarını sağlarken, sürücü konforu, güvenliği ve rahatlığına da öncelik vereceği kaydedildi.

2023’ÜN SONLARINDA ÜRETİME BAŞLANACAK

Konuya ilişkin açıklama yapan Arrival, üretecekleri aracın yalnızca Uber'a özel olmayacağını belirterek, paylaşımlı araç hizmeti sunan tüm sürücülere hitap edecek uygun fiyatlı bir ürün geliştirmeyi hedeflediklerini ve 2023'ün sonlarına doğru üretime başlanacağını açıkladı. 

Uber, 2025’e kadar Londra’da, 2030’a kadar Kuzey Amerika ve Avrupa’da tamamen elektrikli bir mobilite platformu olmayı planlıyor. Şirket, Londra'daki tüm sürücülerinin 2025'e kadar elektrikli araca geçmesine yardım edeceğini duyurmuştu. Şirket, Arrival ile yapılan bu ortaklığın hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmasını öngörüyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler