1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Uber elektrikli ve hibrit araç ağını genişletiyor

Uber elektrikli ve hibrit araç ağını genişletiyor

Paylaşımlı yolculuk şirketi Uber, araç sahiplerini tamamen elektrikli ve hibrit araçlar kullanmaya teşvik edecek olan programı Kuzey Amerika’da bin 400’den fazla şehirde uygulamaya başladı.

Uber elektrikli ve hibrit araç ağını genişletiyor

Enerji Günlüğü - Paylaşımlı yolculuk şirketi Uber, araç sahiplerini tamamen elektrikli ve hibrit araçlar kullanmaya teşvik edecek olan programı Kuzey Amerika’da bin 400’den fazla şehirde uygulamaya başladı.

ABD merkezli araç paylaşım şirketi Uber Technologies Inc, elektrikli araç (EV) ve hibrit sürüş seçeneğini Kuzey Amerika'daki 1.400'den fazla yeni şehre genişlettiğini açıkladı.

Şirket yaptığı açıklamada, Washington D.C., Austin, Calgary, Houston, Miami, New York City, Tucson, Winnipeg gibi şehirlerdeki sürücülerin artık daha düşük emisyonlu sürüşleri içeren "yeşil yolculuk" seçeneğini tercih edebileceklerini belirtti. Ayrıca, sürücülerin artık kiralık araç hizmeti sağlayıcısı Avis aracılığıyla sıfır emisyonlu bir araç kiralayabileceğini belirten şirket, bu seçeneğin şu anda yalnızca Los Angeles'ta mevcut olduğunu, ancak Uber'in 2021'de ülke çapında genişletmeyi planladığını söyledi.

Elektrikli araçlarla şehirleri daha yaşanabilir hâle getirme konusunda iddialı olan Uber, 2040 yılına kadar küresel çapta bütün araçlarının elektrikli olmasını amaçlıyor. Şirketin planlarının arasında, yasal düzenlemeleri destekleyici ve altyapının daha gelişmiş olduğu ABD, Kanada ve Avrupa’da araçlarını 2030'a kadar sıfır emisyonlu hâle getirmek var. Bu doğrultuda Uber Green isimli bir proje başlatan şirket, küresel çapta beş milyonu aşkın sürücüsünün dönüşüm sürecini kolaylaştırmak için 800 milyon dolarlık bir kaynak ayırdı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler