1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ukrayna, elektrik üretim fazlasını Polonya’ya gönderdi

Ukrayna, elektrik üretim fazlasını Polonya’ya gönderdi

Savaş halindeki Ukrayna, hafta sonu ihtiyacından fazla elektrik üretti. Üretilen fazla elektrik Polonya'ya aktarılırken, elektriğin Moldova'ya ihraç edilmesi de planlanıyor.

Ukrayna, elektrik üretim fazlasını Polonya’ya gönderdi

Enerji Günlüğü - Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna'nın enerji sistemi, enerji tesislerine yönelik saldırılara rağmen elektrik üretim fazlası yaşadı.

Ukrayna Enerji Bakanlığı, 3 Şubat Cumartesi günü elektrik üretiminde fazlalık olduğunu açıkladı. 1.600 MW saat olduğu tahmin edilen fazlalık, şebekeyi istikrara kavuşturmak için Polonya'nın enerji sistemine aktarıldı. Ayrıca Moldova'ya 810 MW saat elektrik ihraç edilmesi, 9.979 MW saat ise ithalat yapılması planlanıyor.

Açıklamaya göre, ülkede iki termik santral ünitesi ve bir kombine ısı ve elektrik santrali ünitesinde kısa süreli onarımlar yapıldı.Gerektiğinde devreye alınması için yedekte altı ünite termal ünite daha bulunuyor. 

Ukrayna, 2022'deki Rus işgali öncesinde tükettiğinden daha fazla enerji üretiyordu. Ancak bu üretim, Rusya'nın enerji tesislerine saldırması ve Avrupa'nın en büyük nükleer enerji santrali olan Zaporizhzhia’nin işgalinden bu yana düştü.