1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ukrayna krizi Eni’yi olumsuz etkiledi

Ukrayna krizi Eni’yi olumsuz etkiledi

Enerji Günlüğü - Ukrayna krizi ile piyasalarda oluşan olumsuz koşulları nedeniyle İtalyan enerji şirketi Eni’nin yılın ilk çeyreğindeki net karı...

Ukrayna krizi Eni’yi olumsuz etkiledi

Enerji Günlüğü - Ukrayna krizi ile piyasalarda oluşan olumsuz koşulları nedeniyle İtalyan enerji şirketi Eni’nin yılın ilk çeyreğindeki net karı % 15.6 azaldı.

İtalyan petrol ve doğalgaz şirketi Eni, 2013 yılının ilk çeyreğinde 1.30 milyar Euro net kar açıkladı. Bu geçen yılın aynı dönemine göre% 15.6 oranında düşüş anlamına geliyor. Ancak bu durum hisse fiyatlarına yansımadı, şirket hisseleri Salı günü neredeyse % 3 oranında değer kazandı.

Eni CEO’su Paolo Scaroni konu ile yaptığı açıklamada, zor piyasa koşullarına rağmen petrol ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması çalışmalarındaki iyi performans sayesinde iyi bir kar açıkladıklarını belirterek, 2014 görünümünün yeni projelerin hayata geçirilmesi, üretim, araştırma ve işleme çalışmalarındaki kısıtlamalar, Libya’daki değişkenlik ve Avrupa arzındaki zayıflık nedenleriyle beklentilerle uyumlu olduğunu söyledi.

KRİZ POLONYA VE NORVEÇ’E YARADI

Öte yandan Norveç enerji şirketi Statoil, Eni’nin tersine ilk çeyrekte karını arttırdı. Statoil, geçen yıla göre düzeltilmiş kazançlarda % 9 oranında artış kaydettiğini açıkladı.

Polonya enerji şirketi PKN Orlen ise, hidrolik çatlatma işlemive yani bir yatay kuyu sondajı da dahil olmak üzere, en az üç arama kuyusu daha açacağını açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler