1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Uluder Elektrik Niğde GES halkın görüşünde

Uluder Elektrik Niğde GES halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Uluder Elektrik tarafından Niğde merkeze bağlı Edikli beldesinde kurulması planlanan 10 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali on günlüğüne...

Uluder Elektrik Niğde GES halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Uluder Elektrik tarafından Niğde merkeze bağlı Edikli beldesinde kurulması planlanan 10 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali on günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Niğde İli, Merkez İlçesi, Edikli Beldesi, Pınaraltı Mevkiinde, Uluder Elektrik Üretim A.Ş. tarafından toplam 195.227,7 m2 lik alan üzerinde kurulması planlanan 10 MW kurulu gücünde Edikli Güneş Enerji Santrali (GES) projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on (10) gün halkın görüşüne açıldı.

İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunup, nihai kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirme Raporu’na ilişkin görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecek.

65.711.240 TL bedelli proje kapsamında kurulacak her biri 250W kurulu güce sahip 40.000 adet güneş panelinden yılda yaklaşık 20.000.000 kWh enerji üretecek. Üretilecek elektrik enerjisi proje alanına kuş uçuşu yaklaşık 14 km mesafede yer alan Yeşilhisar Trafo Merkezine bağlanarak ulusal sisteme verilecek.

ULUDER ELEKTRİK NİĞDE’DE 10 MW’LIK GES KURACAK

 
Önceki ve Sonraki Haberler