1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ulusoy Elektrik’in Eaton Capital’e hisse devretmesine izin çıktı

Ulusoy Elektrik’in Eaton Capital’e hisse devretmesine izin çıktı

Enerji Günlüğü – Ulusoy Elektrik’in %82,275 hissesinin İrlandalı Eaton Capital şirketine satışıyla ilgili Rekabet Kurumu onayı çıktı. Ulusoy...

Ulusoy Elektrik’in Eaton Capital’e hisse devretmesine izin çıktı

Enerji Günlüğü – Ulusoy Elektrik’in %82,275 hissesinin İrlandalı Eaton Capital şirketine satışıyla ilgili Rekabet Kurumu onayı çıktı. 

Ulusoy Elektrik İmalat Taahhüt ve Ticaret AŞ’nin hakim ortakları, ödenmiş sermayenin %82,275’ine tekabül eden paylarını İrlandalı Eaton Corporation plc iştiraki olan Eaton Capital Unlimited Company adlı şirkete satma kararı almış; Eaton Capital ile gerekli görüşmeler de tamamlanarak sözleşme imzalanmıştı. Şirket bu işlemle ilgili gereken yasal iznin alınması için Rekabet Kurumu’na başvuru yapmıştı. Rekabet Kurulu 28 Şubat 2019 tarihli, 19-10/111-44 sayılı kararı ile şirket paylarının devir işlemine izin verdi.

8.000.000 adet A grubu pay ve 57.820.008 adet B grubu paydan oluşan satışa konu paylar hakim ortakların şirkette sahip olduğu payların tümünü teşkil ediyordu. Dolayısıyla işlemin tamamlanmasıyla birlikte hakim ortakların şirkette herhangi bir payı kalmamış oldu. 

ULUSOY ELEKTRİK EATON CAPİTAL’E HİSSE DEVRİ İÇİN REKABET KURUMU’NA BAŞVURDU

ULUSOY ELEKTRİK-EATON CORP HİSSE DEVİR GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler