1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ulusoy Elektrik hisselerinin Eaton’a devri tamamlanıyor

Ulusoy Elektrik hisselerinin Eaton’a devri tamamlanıyor

Ulusoy Elektrik’in yüzde 82,275 hissesinin Amerikan Eaton Capital şirketine satışının bu ay tamamlanması bekleniyor. 

Ulusoy Elektrik hisselerinin Eaton’a devri tamamlanıyor

Enerji Günlüğü – Ulusoy Elektrik’in yüzde 82,275 hissesinin Amerikan Eaton Capital şirketine satışının bu ay tamamlanması bekleniyor. 

Konuya yakın kaynakların açıklamalarına göre, Ulusoy Elektrik İmalat Taahhüt ve Ticaret AŞ’nin hakim ortakları, ödenmiş sermayenin %82,275’ine tekabül eden paylarının, Amerikalı Eaton Corporation plc iştiraki olan İrlanda merkezli Eaton Capital Unlimited Company adlı şirkete 214 milyon dolar bedelle satılması işlemlerinin 2019 Nisan ayı ortalarında tamamlanması planlanıyor. 

TÜRKİYE ÜRETİM MERKEZİ OLACAK

Devir işlemlerinin tamamlanmasından sonra Avrupa'daki bazı tesislerin kapanacağı ve üretimin önemli bir kısmının üretim maliyetlerinin oldukça düşük olduğu Türkiye'ye taşınacağı kaydediliyor. Bu durumda da, Türkiye bir üretim üssü haline gelecek ve Ulusoy Elektrik birkaç yıl içinde kapasitesini ve cirosunu önemli ölçüde arttıracak.

Ulusoy Elekttrik'in toplam ödenmiş sermayesinin %82,275’ine ve şirketin toplam oy haklarının %90,153’üne tekabül eden ve hakim ortakların mülkiyetinde bulunan 65.820.008 TL nominal değerli 65.820.008 adet payın satışına ilişkin olarak 31 Ocak 2019 tarihinde hakim ortaklar ile Eaton Corporation PLC iştiraki olan Amerikan şirketi Eaton Capital Unlimited Company arasında Pay Alım Sözleşmesi imzalanmıştı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler