1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ulusoy Elektrik’in hakim ortakları paylarını İrlandalı Eaton Capital’a satıyor

Ulusoy Elektrik’in hakim ortakları paylarını İrlandalı Eaton Capital’a satıyor

Enerji Günlüğü – Ulusoy Elektrik’in hakim ortakları, ödenmiş sermayenin %82,275’ine tekabül eden paylarını İrlandalı Eaton Capital şirketine satacak. Ulusoy...

Ulusoy Elektrik’in hakim ortakları paylarını İrlandalı Eaton Capital’a satıyor

Enerji Günlüğü – Ulusoy Elektrik’in hakim ortakları, ödenmiş sermayenin %82,275’ine tekabül eden paylarını İrlandalı Eaton Capital şirketine satacak. 

Ulusoy Elektrik İmalat Taahhüt ve Ticaret AŞ’nin hakim ortaklar Sait Ulusoy, Akgül Ulusoy, Kubilay Hakkı Ulusoy ve Enis Ulusoy tarafından şirket paylarının bir kısmının veya tamamının satışı da dahil olmak üzere stratejik ve finansal işbirliği olanaklarının değerlendirilmesi amacıyla görüşmelerin sürdürüldüğü ve görüşmelerin sonucunda bir gelişme olduğunda, kamuoyuyla paylaşılacağı bilgisi verilmişti.

  

Şirketin hakim ortakları tarafından iletilen güncel bilgiye göre toplam ödenmiş sermayenin %82,275’ine ve şirketin toplam oy haklarının %90,153’üne tekabül eden ve hakim ortakların mülkiyetinde bulunan 65.820.008 TL nominal değerli 65.820.008 adet payın satışına ilişkin olarak 31 Ocak 2019 tarihinde hakim ortaklar ile Eaton Corporation PLC iştiraki olan Amerikan şirketi Eaton Capital Unlimited Company arasında Pay Alım Sözleşmesi imzalandı. 

8.000.000 adet A grubu pay ve 57.820.008 adet B grubu paydan oluşan satışa konu paylar hakim ortakların şirkette sahip olduğu payların tümünü teşkil ediyor. Dolayısıyla işlemin tamamlanması ile birlikte hakim ortakların şirkette herhangi bir payı kalmayacak.

Pay satış işleminin tamamlanması için sözleşmede kapanışla ilgili en fazla 6 aylık bir süre belirlendi. Bu süre belirli koşullar altında uzatılabilecek. Sözleşmede belirlenen pay satış işleminin tamamlanmasının ön koşulları arasında diğer hususlar yanında, Rekabet Kurulu izninin alınması ve katener raylı sistemler ile ilgili varlıkların ve şirketin iştiraki olan Bozat Elektrik Üretim AŞ’nin satış yoluyla şirket bünyesi dışına çıkarılması da bulunuyor. 

  

Sözleşmede hakim ortakların mülkiyetinde olan ve şirketin toplam ödenmiş sermayesinin %82,275’ine tekabül eden 65.820.008 adet pay için satın alma bedeli 213.906.798 ABD Doları olarak belirlendi. Hakim ortaklara, sözleşme kapsamında yapılacak olan ödeme, ABD Doları üzerinden yapılacak. 

ULUSOY ELEKTRİK - EATON CORP HİSSE DEVİR GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

ULUSOY ELEKTRİK EATON CAPİTAL’E HİSSE DEVRİ İÇİN REKABET KURUMU’NA BAŞVURDU

ULUSOY ELEKTRİK’İN EATON CAPİTAL’E HİSSE DEVRETMESİNE İZİN ÇIKTI

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler