1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Umurlar RES güneş desteğiyle hibrit santrale dönüşecek

Umurlar RES güneş desteğiyle hibrit santrale dönüşecek

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde bulunan 36,4 MW’lık Umurlar RES’e yardımcı kaynak olarak 10 MW’lık güneş enerjisi santrali kurulup işletilecek.

Umurlar RES güneş desteğiyle hibrit santrale dönüşecek

Enerji Günlüğü - Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde bulunan 36,4 MW’lık Umurlar RES’e yardımcı kaynak olarak 10 MW’lık güneş enerjisi santrali kurulup işletilecek.

Yıldırım Holding şirketlerinden olan Elfa Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Balıkesir İli, Dursunbey İlçesinde işletilen 36,4 MW kurulu gücündeki Umurlar Rüzgar Enerjisi Santrali’ne (RES) yardımcı kaynak olarak 9,98 MWe kurulu gücünde “Umurlar Güneş Enerji Santrali’nin kurulup işletilmesi planlanıyor. Umurlar Hibrit Güneş Enerji Santrali (GES) Projesinin değeri yaklaşık 50 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Santralde fotovoltaik (PV) üretim teknolojisi kullanılan modüller yardımı ile üretilen doğru akım elektrik enerjisi, eviriciler yardımıyla alternatif enerjiye çevrilerek yılda yaklaşık olarak 10.007.330,558 kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilen elektrik ise Enerji Nakil Hattı ile enterkonnekte sisteme bağlanacak.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler