1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Umurlar RES ve GES santrallerinde kapasite arttırılacak

Umurlar RES ve GES santrallerinde kapasite arttırılacak

Elfa Elektrik, Balıkesir’de işletmekte olduğu 13 rüzgar türbini ve 1 adet Yardımcı kaynak güneş enerji santralinden oluşan hibrit santralinde kapasite arttıracak. 

Umurlar RES ve GES santrallerinde kapasite arttırılacak

Enerji Günlüğü - Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde işletilmekte olan 36,4 MW’lık Umurlar RES’e iki türbin daha eklenerek kurulu gücü 13,2 MW arttırılacak. Ayrıca yardımcı kaynak olarak 1 adet 21,60 MWm gücünde bir Güneş Enerji Santrali daha kurulacak.

Yıldırım Holding şirketlerinden olan Elfa Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Balıkesir İli, Dursunbey İlçesinde işletilen 36,4 MW kurulu gücündeki Umurlar Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) ve 9,98 MW kurulu gücündeki yardımcı kaynak Güneş Enerji Santrali’nin kapasitesinin arttırılması planlanıyor. Projenin değeri 274,3 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje ile rüzgar santraline 6 MW ve 7,2 MW olmak üzeri iki rüzgar türbini daha ilave edilerek kurulu gücün 13,2 MW arttırılarak 39,6 MW’a çıkarılması planlanıyor. Ayrıca, buna paralel olarak sahadaki mevcut yardımcı kaynak güneş enerji santrali tesisine ilave olarak 1 adet 21,60 MWm gücünde Güneş Enerji Santralinin kurulması da planlanıyor. 

Böylece sahada 15 adet türbin, 2 adet GES ünitesi yer alacak. Tesisin yapılacak kapasite artışları sonrası toplam kurulu gücü 83,5801 MWm/49,60 MW’ye çıkarılacak.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler