1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Uniper BAE rafinerisini satıyor

Uniper BAE rafinerisini satıyor

Alman kamu şirketi Uniper, 39 milyar dolarlık zararın ardından BAE rafinerisini satışa çıkardı.

Uniper BAE rafinerisini satıyor

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi Uniper, tarihinin en büyük zararını yaşadığı süreçte BAE rafinerisini satma kararı aldı. Şirketin, Vitol Group tarafından ilgi gördüğü iddia edildi.

Almanya’nın Rus gazı ithalatçısı Uniper SE, Rusya’ya yapılan yaptırımlar dolayısıyla ekonomisinde ortaya çıkan sıkıntıların ardından bu zamana kadarki en büyük zararını açıklamıştı. Bu sebeple BAE'deki bir petrol rafinerisi için alıcı arayan Alman kamu kuruluşu, Rusya'dan gelen gazın kesilmesi nedeniyle oluşan 39.3 milyar dolarlık zararı telafi etmeye çalışıyor.

Uniper, Rusya'nın gaz arzı kesintilerinden en çok etkilenen enerji şirketlerinden biri oldu ve Alman hükümetinden 2022 sonuna kadar kamulaştırılmasına yol açacak devasa bir kurtarma paketi talep etti. Almanya'nın en büyük ithalatçısı olan şirketin, hayatta kalmasının ülkenin enerji sistemi için hayati önem taşıdığı belirtilirken, varlıkların elden çıkarılmasının şirketin ihtiyaç duyduğu nakdi bulmasına yardımcı olabileceği ifade edildi.

VİTOL GROUP’UN UNIPER’E TALİP OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Şirketin, Vitol Group da dahil olmak üzere çeşitli taraflardan ilgi gördüğü ve bu yılın başlarında bir satış üzerinde anlaşmaya varılabileceği iddia edildi. Fakat Uniper’ın konuya ilişkin açıklama yapmayı reddettiği açıklandı. Vitol Group ise olası bir anlaşmaya dair henüz yorum yapmadı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler