1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Vadeli Doğal Gaz Piyasası Çalıştayı gerçekleşti

Vadeli Doğal Gaz Piyasası Çalıştayı gerçekleşti

2021 sonunda faaliyete geçecek olan vadeli doğalgaz piyasasının yol haritası ve piyasa modeli hakkında piyasa paydaşlarının bilgilendirildiği bir Çalıştay düzenlendi.

Vadeli Doğal Gaz Piyasası Çalıştayı gerçekleşti

Enerji Günlüğü - 2021 sonunda faaliyete geçecek olan vadeli doğalgaz piyasasının yol haritası ve piyasa modeli hakkında piyasa paydaşlarının bilgilendirildiği bir Çalıştay düzenlendi.

EPİAŞ’ın ev sahipliğinde ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Boru Hatları ile Taşımacılık A.Ş.(BOTAŞ), TAKASBANK, PETFORM, GAZİD, GAZBİR, EÜD, ETD temsilcilerinin ve Taşıtanların yoğun katılımı ile 05 Şubat’ta 2021 yılının sonunda devreye alınması planlanan Vadeli Doğal Gaz Piyasası (VGP) Çalıştayı gerçekleşti. 

Programın başında katılımcılara Vadeli Gaz Piyasası’nın genel özellikleri, teklif tipleri, eşleşme kuralları kontrat, teminat konularında ve VGP’nin ne yenilikler getireceği konusunda sunum gerçekleştirildi. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği çalıştay soru ve cevaplarla son buldu.

EPİAŞ YAZILIMLARI KENDİ BÜNYESİNDE YAPIYOR

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, yoğun katılımdan dolayı memnuniyetini dile getirerek, EPİAŞ’ın devam eden projeleri hakkında bilgi verdi. Türkoğlu “ Şu anda Vadeli Elektrik Piyasası (VEP) için yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yılsonunda VEP’i devreye alacağız. Bununla birlikte Haftalık Vadeli Gaz Piyasasını bu yıl içerisinde devreye alacağız. DGPYS’nin yerini alacak olan piyasa yazılımımız olan EPYS projemiz devam etmekte. Bilgi Teknolojileri ekibimiz yoğun bir performansla çalışmakta, bildiğiniz üzere yazılımlarımızı kendi bünyemizde yapıyoruz.” dedi. 

BOTAŞ’ın uzun dönem kontratlarının sona ermesinin doğalgazda serbest piyasanın gelişimi için bir fırsat olduğunu dile getiren Türkoğlu, STP’de çok ciddi miktarlarda işlem hacimlerinin olduğunu belirtti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler