1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Vangölü EDAŞ’tan Çoruh ve Fırat EDAŞ’a yönetici transferi 

Vangölü EDAŞ’tan Çoruh ve Fırat EDAŞ’a yönetici transferi 

Elektrik dağıtım sektörünün tecrübeli isimlerinden Alper Erbaş, Çoruh ve Fırat EDAŞ’ların genel müdürlüğü görevini üstlendi. 

Vangölü EDAŞ’tan Çoruh ve Fırat EDAŞ’a yönetici transferi 

Enerji Günlüğü - Aksa Grubu Çatısı altında faaliyet gösteren Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ ile Fırat Elektrik Dağıtım AŞ’ye yeni üst düzey yönetici ataması gerçekleştirildi. Yaklaşık 4 milyon kişilik nüfusa elektrik dağıtım hizmeti sunan Çoruh EDAŞ ile Fırat EDAŞ’ın genel müdürlük pozisyonuna Alper Erbaş getirildi. İki şirket görev bölgelerindeki dokuz ilde yaklaşık 113 bin kilometrelik dağıtım hattına sahip. 

Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği’nde lisans derecesini tamamlayan Alper Erbaş, 20 yılı aşkın süredir elektrik sektöründe yöneticilik yapıyor. Kariyerine, 2004 yılında Uludağ Elektrik Üretim AŞ’de elektrik mühendisi olarak başlayan Erbaş, 2010 yılında aynı şirkette genel koordinatörlük görevini üstlendi. 2013’te Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ’de operasyon direktörü pozisyonuna getirilen Alper Erbaş, 2014 yılına kadar görevini sürdürdü.

Alper Erbaş, 2014 yılından 2021 yılına kadar Limak ve Çalık Enerji-Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi’nde genel müdür yardımcısı ve CEO’luk görevlerinde bulundu. 

2023 yılında Türkerler Holding Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini icra eden Erbaş, kariyerine Aksa Grubu çatısı altında faaliyet gösteren Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ ve Fırat Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürü olarak devam edecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler