1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ve TANAP Avrupa’ya ulaştı: TAP’la birleşme tamam

Ve TANAP Avrupa’ya ulaştı: TAP’la birleşme tamam

Enerji Günlüğü - Azerbaycan doğalgazını getiren TANAP boru hattının Türkiye-Yunanistan sınırındaki ucu, gazın bir bölümünü İtalya'ya ulaştıracak...

Ve TANAP Avrupa’ya ulaştı: TAP’la birleşme tamam

Enerji Günlüğü - Azerbaycan doğalgazını getiren TANAP boru hattının Türkiye-Yunanistan sınırındaki ucu, gazın bir bölümünü İtalya'ya ulaştıracak TAP boru hattı ile birleşti. 

Asya’dan Avrupa’ya enerji aktarımında önemli bir güzergah olan Güney Gaz Koridoru’nda kritik bir aşama daha geride kaldı. Azerbaycan’ın Hazar’daki Şahdeniz II sahasından çıkarılan doğalgazı Türkiye’ye taşıyan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nın (TANAP) Yunanistan sınırına ulaşan ucu, Yunanistan ve Arnavutluk üzerinden İtalya’ya uzanan Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TAP) ile birleşti. 

TAP ve TANAP arasındaki altın kaynak, TANAP ve TAP temsilcilerinin nezaretinde, Türkiye-Yunanistan sınırındaki Meriç Nehri kıyısında başarıyla tamamlandı. TANAP çalışanları, iki boru hattının birbirine bağlanma işlemiyle ilgili bir fotoğraf paylaşarak, Türkiye tarafındaki son boruya “Türkiye’den Sevgilerle” yazdı. 

TANAP’a başarıyla bağlanan TAP projesi, Hazar Denizi’nden çıkartılan ve TANAP ile Türkiye-Yunanistan sınırına kadar ulaşan Şahdeniz II doğalgazını Yunanistan, Arnavutluk ve Adriyatik Denizi üzerinden İtalya'ya taşıyacak. Toplam 878 kilometrelik TAP’ın 550 kilometresi Yunanistan'dan, 215 kilometresi Arnavutluk’tan ve 105 kilometresi Adriyatik Denizi’nden geçerken, 8 kilometrelik kısmı da İtalya topraklarında ilerliyor. Güney Gaz Koridoru, TAP ve TANAP ile Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye hattındaki Güney Kafkasya Doğal Gaz Boru Hattı (SCP) projelerinin toplamından oluşuyor. 

 
 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler