1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Vodafone’da strateji ve ticaret Timuray’a emanet

Vodafone’da strateji ve ticaret Timuray’a emanet

Vodafone’dan Timuray’a küresel başkanlıkEnerji Günlüğü - Vodafone Grubu Afrika, Orta Doğu, Asya, Pasifik (AMAP) Bölge CEO’su Serpil Timuray, Vodafone...

Vodafone’da strateji ve ticaret Timuray’a emanet

Vodafone’dan Timuray’a küresel başkanlık

Enerji Günlüğü - Vodafone Grubu Afrika, Orta Doğu, Asya, Pasifik (AMAP) Bölge CEO’su Serpil Timuray, Vodafone Grubu Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanı olarak atandı. Timuray, Vodafone Türkiye Başkanlığı’na da devam edecek. 

Dünyanın tanınmış telekomunikasyon operatörlerinden Vodafone Grubu’nun Afrika, Orta Doğu, Asya, Pasifik (AMAP) Bölge CEO’su Serpil Timuray’ın Grup içinde daha üst bir göreve getirildi. Serpil Timuray Vodafone Grubu Ticari Operasyonlar Dünya Başkanlığı ile Grup Strateji Dünya Başkanlığı görevlerini bir arada yürütecek. 

Timuray, yeni atandığı görevinde 15/16 mali yılı sonuçlarına göre yaklaşık 56 milyar Avro yıllık gelire ve 462,2 milyon toplam abone sayısına sahip Vodafone Grubu’nun dünya genelindeki tüm ticari operasyonlarının yönetimine liderlik edecek. Timuray aynı zamanda, Vodafone Grubu’nun dünya genelindeki strateji geliştirmesinden de sorumlu olacak.

Serpil Timuray, yeni görevinde, Vodafone Grubu dünya İcra Kurulu’nda yer almaya ve Grup CEO’su Vittorio Colao’ya doğrudan bağlı olarak çalışmaya devam edecek. Timuray’ın yeni atamasını duyuran Vittorio Colao, “Marka, pazarlama ve ticari stratejiler alanlarında güçlü bir geçmişe sahip olan Timuray, AMAP Bölge CEO’su olarak Vodafone Grubu’nun en hızlı büyüyen pazarlarında sergilediği başarılı operasyonel liderliğiyle önemli işlere imza atmıştır. Timuray ile yeni görevinde birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Son 3 yılda Vodafone Grubu AMAP CEO’luğu döneminde güçlü büyüme performansı ile Fortune Dünya’nın En Güçlü Kadınları sıralamasında 23.sırada yer aldı. Serpil Timuray, ABD merkezli Fortune Dergisi’nin 2016 yılında ilk kez hazırladığı "En Güçlü Kadınlar Uluslararası Listesi"nde 23. sırada yer aldı. Fortune Dergisi, Timuray’ı “Global Fortune 500 şirketlerinde çalışan en önde gelen Türk yöneticilerden biri” olarak gösterdi.

SERPİL TİMURAY KİMDİR?

Serpil Timuray, Ocak 2014’ten beri Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi ve AMAP Bölge CEO’su olarak çalışıyor. Timuray aynı zamanda, Danone Grubu’nun global Yönetim Kurulu’nda bağımsız üye olarak yer alıyor. Aynı zamanda Vodafone Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Vodafone&Qatar Foundation LLC Yönetim Kurulu Başkanı da olan Timuray ayrıca, Afrika’nın lider telekomünikasyon gruplarından Vodacom Grubu ile Vodafone Hindistan, Vodafone Hutchison Avustralya, Safaricom Kenya ve Vodafone Katar şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyesi.

Kariyerine 1991 yılında Procter&Gamble’da pazarlama departmanında başlayan Timuray, sonrasında P&G Türkiye’nin İcra Kurulu’nda yer aldı. 2002-2008 döneminde Danone Türkiye Genel Müdürü olarak ve ardından 2009-2013 döneminde Vodafone Türkiye CEO’su olarak görev yapan Timuray, 2013 yılının ikinci yarısında Vodafone AMAP Bölge Direktörü olarak ilave sorumluluk aldı. 

2013-2015 dönemi YASED (Uluslararası Yatırımcılar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı olan Timuray, 2010-2014 yıllarında DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi Başkan Yardımcısı olarak, 2003-2008 yıllarında SETBİR (Türkiye Süt, Et ve Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği) Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Timuray halen, Dünya Ekonomik Forumu Genç Küresel Liderler Mezunları, Dünya Türk İş Konseyi Danışma Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Üst Kurulu ve Koç Üniversitesi Mütevelli Heyetinde yer alıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler