1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Volvo elektrikli kamyon yelpazesini genişletiyor

Volvo elektrikli kamyon yelpazesini genişletiyor

Elektrikli araç ürün yelpazesine üç yeni ağır hizmet kamyonu ekleyen Volvo Trucks, karayolu taşımacılığında elektrikli araçlara geçmeye hazırlanıyor.

Volvo elektrikli kamyon yelpazesini genişletiyor

Enerji Günlüğü - Elektrikli araç ürün yelpazesine üç yeni ağır hizmet kamyonu ekleyen Volvo Trucks, karayolu taşımacılığında elektrikli araçlara geçmeye hazırlanıyor.

2022’nin ikinci yarısında ağır hizmet tipi tamamen elektrikli 3 yeni aracın satışına başlayacak olan Volvo Trucks, karayolu ağır yük taşımacılığında elektrikli araçlara geçişini hızlandırmayı hedefliyor. Farklı nakliye ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunan Volvo Trucks özellikle AB ülkelerinde yakın gelecekte tüm kamyon taşımacılığında elektrikli araçlara geçmeyi öngörüyor. 

Volvo Trucks’ın satışa sunduğu 3 yeni elektrikli kamyon modeli Volvo FH ve Volvo FM modelleri ile kentsel taşımacılıkta kullanılan elektrikli kamyonların şehirlerarası bölgesel taşımacılık için de kullanılması artık mümkün. Yeni elektrikli Volvo FMX modeli ise inşaat taşımacılığı operasyonlarının daha sessiz ve daha yeşil gerçekleştirilmesine katkı sağlıyor. 

SIRADA HİDROJEN YAKIT HÜCRELİ KAMYONLAR VAR

Volvo Trucks, elektrikli kamyonların 2030 yılına kadar Avrupa'daki satışlarının yarısını oluşturmasını hedefliyor. Uzun mesafeli ağır taşımacılıkta da elektrikli araçların kullanılacağını öngören Volvo Trucks çok daha uzun mesafeler için elektrik üretmeye yönelik hidrojen yakıt hücreleri kullanmayı planlıyor. şirket, 2020’li yılların ikinci yarısında yakıt hücreli elektrikli kamyonlar satışına başlamayı hedefliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler