1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Volvo ve Northvolt Avrupa’da batarya fabrikası kuracak

Volvo ve Northvolt Avrupa’da batarya fabrikası kuracak

İsveçli Volvo ve Northvolt, elektrikli araç bataryası üretimi için Avrupa’da tamamen temiz enerji ile çalışacak bir fabrika kuracak.

Volvo ve Northvolt Avrupa’da batarya fabrikası kuracak

Enerji Günlüğü - İsveçli Volvo ve Northvolt, elektrikli araç bataryası üretimi için Avrupa’da tamamen temiz enerji ile çalışacak bir fabrika kuracak.

İsveçli otomobil üreticisi Volvo Car Group ile İsveç merkezli batarya üreticisi Northvolt, elektrikli araçlar (EV) için batarya üretiminin yapılacağı bir fabrika kurmak amacıyla güçlerini birleştiriyor. Şirketler ayrıca 2022'de faaliyete geçmek üzere İsveç'te bir araştırma ve geliştirme merkezi kurmayı hedefliyor.

FABRİKA YILDA 500 BİN EV’NİN İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Çinli Geely'nin sahip olduğu Volvo ile Northvolt’un kuracakları fabrika yılda 500 bin aracın ihtiyacını karşılayacak batarya üretecek.  Fabrika’nın yılda 50 GWh’a kadar potansiyel kapasiteye sahip olması ve 2026 yılında üretime başlaması planlanıyor. Volvo'nun XC60 modeli ortak girişim aracılığıyla geliştirilen batarya hücrelerine sahip ilk otomobil olacak. Fabrika’nın kurulacağı yer ile ilgili ise henüz bir karar verilmiş değil.

Volvo, 2030 yılından sonra sadece elektrikli araç satmayı hedefliyor. %100 temiz enerjiyle çalıştırılması planlanan fabrika, Volvo'nun Avrupa'daki ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek olsa da, şirketin en büyük iki pazarı olan Çin ve ABD'de benzer tesislere ihtiyacı olacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler