1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Volvo Çin’de bioyakıt ve rüzgarla üretecek

Volvo Çin’de bioyakıt ve rüzgarla üretecek

Volvo'nun Çin'in Daqing kentinde bulunan fabrikası elektrik ihtiyacının yüzde 83’ünü bioyakıt ve yüzde 17’sini rüzgardan karşılayacak.

Volvo Çin’de bioyakıt ve rüzgarla üretecek

Enerji Günlüğü - Volvo'nun Çin'in Daqing kentinde bulunan fabrikası elektrik ihtiyacının yüzde 83’ünü bioyakıt ve yüzde 17’sini rüzgardan karşılayacak.

İsveç merkezli otomotiv şirketi Volvo'nun Çin'in Heilongjiang Eyaleti’nde bulunan Daqing kentinde bulunan fabrikası tamamen temiz enerjiyle çalışacak. Fabrika, yüzde 83 oranında bioyakıt ve yüzde 17 oranında da rüzgar enerjisi kullanarak yılda yaklaşık 34 bin ton karbondioksit emisyonunu engellemiş olacak. 

Daqing'deki fabrikayı besleyen bioyakıt santralleri, elektrik enerjisi üretmek için yerel ve sürekli edinilebilen toprak ve orman ürünlerinin kalıntılarını kullanıyor. Buna bir de rüzgardan edinilen yenilenebilir enerji ekleniyor. Yetkililer, kendileri için sürekliliğin de güvenlik kadar önemli olduğunu belirtiyor ve bunun iklim değişimine ilişkin hedefleri açısından belirleyici olduğunu vurguluyor. 

Volvo ayrıca, yerel tedarikçilerine de karbon nötr enerji kullanmaları konusunda çağrıda bulundu. 

Volvo, 2025 yılına kadar tam bir karbon nötr üretim hedefliyor. Dolayısıyla, dört yıl içinde ve toplam süreçler dikkate alınarak, tüketiciye teslim edilen araçlardaki karbon izi 2018 yılına kıyasla yüzde 40 azaltılmış olacak. Marka, 2040 yılında bütünüyle karbon nötr bir işletme olmayı hedefliyor. Volvo geçtiğimiz günlerde de 2030 yılından itibaren sadece elektrikli araçlar üreteceğini açıklamıştı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler