1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Volvo tamamen elektrikli otomobilini tanıttı

Volvo tamamen elektrikli otomobilini tanıttı

Enerji Günlüğü - Volvo’nun lüks performans otomobilleri üreten markası Polestar, tamamen elektrikli otomobili Polestar 2’yi internet üzerinden tanıttı. İsveç...

Volvo tamamen elektrikli otomobilini tanıttı

Enerji Günlüğü - Volvo’nun lüks performans otomobilleri üreten markası Polestar, tamamen elektrikli otomobili Polestar 2’yi internet üzerinden tanıttı. 

İsveç merkezli otomobil markası Volvo’nun lüks markası Polestar, Polestar 1’in ardından tamamen elektrikli otomobili Polestar 2’yi internet üzerinden tanıttı. Polestar 2, 59,900 euroluk fiyatı ve 440 kilometreden fazla menzili ile Tesla Model 3’e karşı piyasada mücadele edecek.

78 kWh kapasitesinde bir batarya sistemine de ev sahipliği yapan Volvo Polestar 2, tamamen dolu bir bataryayla 440 km yol yapabiliyor. Ayrıca, 0’dan 100 km’ye yaklaşık olarak 5 saniyede ulaşabiliyor.

ARACIN ÖZELLİKLERİ

Polestar 2, iç yaşam kısmında geniş bir dijital ve dokunmatik panele yer veriyor. Polestar 2, ayrıca Google’ın gömülü Android platformuna sahip olan ilk arabası olarak da karşımıza çıkıyor. 11 inçlik dokunmatik multimedya kısmında Google Haritalar gibi yerel Google uygulamalarına yer veriliyor. Google ile olan iş birliği sayesinde ayrıca multimedya hizmetlerini ses ile kontrole olanak tanıyor. 

Volvo’nun daha önce vaat ettiği 5 elektrikli otomobilden birisi olan yeni Polestar, 2020 yılının ikinci yarısında satışa çıkacak, Volvo platformu üzerinde inşa edilen, güçlü mühendisliğe sahip 408 beygirlik bir motora sahip olan Polestar 2’nin 2-3 yıl içerisinde 50,000 adetten fazla satılması planlanıyor. İlk etapta, Çin, ABD, Kanada ve 6 Avrupa ülkesinde satışa sunulacak araca şu anda bu ülkelerde internet üzerinden sipariş verilebiliyor.

Geçtiğimiz yıl Alman otomotiv devleri Volkswagen, Mercedes-Benz ve BMW üst seviye elektrikli araçlarını tanıtarak, piyasayı adeta tek başına elinde tutan Tesla’ya da güç gösterisi yapmıştı.

 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler