1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. VW elektrikli araçlara 7 milyar euro harcayacak 

VW elektrikli araçlara 7 milyar euro harcayacak 

Volkswagen, Çinli Huayou Cobalt ve Tsingshan Grubu ile kuracağı ortak şirketlerle daha ucuz bataryalar üretip, batarya tedariğini güvenceye alacak.

VW elektrikli araçlara 7 milyar euro harcayacak 

Enerji Günlüğü - Almanya’nın otomobil devi Volkswagen, elektrikli araç pazarında konumunu güçlendirmek için 7 milyar euro yatırım yapacak.

Almanya’nın otomobil devi Volkswagen, elektrikli araç pazarında konumunu güçlendirmek amacıyla İspanya'da kurulacak yeni batarya üretim tesisinin de dâhil olduğu yatırımlar için 7 milyar euro harcayacağını açıkladı. 

Şirketin batarya tesisini Valencia'da kuracağı ve 3 bin kişiyi istihdam edeceği belirtildi. 

ÇİNLİ ŞİRKETLERLE BATARYA ORTAKLIĞI

Öte yandan Volkswagen, batarya alanında güçlenmek ve batarya fiyatlarını düşürmek için Çinli iki şirketle ortaklık yapacak. Çinli Huayou Cobalt ve Tsingshan Grubu ile iki ortak şirket kurma konusunda anlaşmaya vardığını açıklayan VW, bu iki ortaklık sayesinde ileride her bir bataryanın maliyetinin yüzde 30 ila yüzde 50 düşürüleceğini belirtti. Ayrıca batarya tedariki konusunda kendini güvenceye alacak. 

Açıklamaya göre ilk ortak işletmeler Endonezya'da kurulacak. İlk ortak işletme batarya imalatında gerekli iki metalin, nikel ve kobaltın üretiminde çalışacak. İkinci ortak şirket ise yalnızca Huayou ile ortaklık halinde kurulacak ve nikel ve kobaltın arıtılmasında uzmanlaşacak. 

Dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin, elektrikli otomobil üretimini teşvik politikası sayesinde bu alanda dünyanın en büyük pazarı oldu. Çin’deki elektrikli araç satışını bir yıl içinde dört katından fazlasına çıkaran VW, bu  ülkede 2025 yılında 1,5 milyon birim yeni enerjili araç satmayı öngörüyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler