1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. VW, İspanya’da kuracağı batarya tesisine 10 milyar euro yatıracak

VW, İspanya’da kuracağı batarya tesisine 10 milyar euro yatıracak

Volkswagen, İspanya’da 10 milyar euro yatırımla kuracağı batarya fabrikasının elektrik ihtiyacının bir kısmını Iberdrolla ile kuracağı yenilenebilir enerji santrallerinden karşılayacak.

VW, İspanya’da kuracağı batarya tesisine 10 milyar euro yatıracak

Enerji Günlüğü - Alman otomobil şirketi Volkswagen, elektrikli araç ve batarya üretimi için İspanya'da kuracağı fabrikaya 10 milyar avro yatırım yapacağını açıkladı.

Almanya'nın otomobil devi Volkswagen, elektrikli araç pazarında konumunu güçlendirmek amacıyla İspanya'da 60’tan fazla yerel ve uluslararası ortaklarıyla kuracağı yeni batarya üretim tesisine yapacağı yatırımı 10 milyar dolara çıkardı. Şirket Mart ayında batarya tesisi kurmak ve iki fabrikasında elektrikli araç üretimi için 7 milyar euro harcayacağını açıklamıştı. 

VW, dünyanın sekizinci en büyük otomobil endüstrisine sahip İspanya’da elektrikli araçlar için kuracağı 40 gigawatt-saatlik (GWh) batarya tesisini Valencia'da inşa etmeyi ve tesiste 3 bin kişiyi istihdam etmeyi planlıyor.  Tesisin inşaa çalışmalarına 2023'ün ilk çeyreğinde başlamayı ve 2026 yılına kadar seri üretime geçmeyi hedefliyor. İspanya’daki ilk elektrikli araç üretiminin de 2025 yılında gerçekleşmesi planlanıyor.

TESİSİN ELEKTRİĞİ YENİLENEBİLİRDEN

VW ayrıca, kuracağı tesisin elektrik ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerji ile karşılamayı planlıyor. Bu amaçla İspanyol yenilenebilir enerji şirketi Iberdrola ile tesisin yakınlarında güneş enerjisi santrali kuracak. Iberdrolla Volkswagen'in İspanya'daki yeni elektrikli araç (EV) batarya fabrikası için yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve diğer elektrifikasyon çözümlerine 500 milyon euro yatırım yapacağını açıkladı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler