1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. VW ve bp Avrupa’da 8 bin şarj noktası kuracak

VW ve bp Avrupa’da 8 bin şarj noktası kuracak

Volkswagen ile bp, 2024'ün sonuna kadar Almanya, Birleşik Krallık ve diğer Avrupa ülkelerinde 8.000'e kadar şarj noktası kuracak.

VW ve bp Avrupa’da 8 bin şarj noktası kuracak

Enerji Günlüğü - Volkswagen ve bp, Avrupa’da bir aracı 10 dakikadan biraz fazla bir sürede şarj edebilen 8 bin ultra hızlı EV şarj ünitesi kuracaklar. 

Avrupa genelinde elektrikli araçların (EV’ler) kullanımını artıracak stratejik ortaklık başlatan Alman otomobil markası Volkswagen (VW) ve İngiltere merkezli petrol şirketi bp, Almanya'nın Düsseldorf kentinde ilk şarj cihazını tanıttılar. e-mobilitede önde gelen iki küresel oyuncunun kurduğu Ortaklık, 2024 yılına kadar Avrupa çapında hızlı bir şarj ağı kurarak ve EV sürücüleri için sorunsuz bir deneyim sunarak Avrupa pazarlarında elektrikli araca geçişleri kolaylaştırmayı amaçlıyor. Ortaklık kapsamında iki şirket, Avrupa genelinde 2024 sonuna kadar 8 bin yeni elektrikli şarj noktası kuracak.

Bp tarafından yapılan açıklamaya göre, ilk aşamada, önümüzdeki 24 ay içinde bp'nin Almanya'daki Aral perakende alanlarında ve İngiltere'deki bp perakende alanlarında 4.000'e kadar ek şarj noktası kurulacak. 

10 DAKİKADA ŞARJ

bp istasyonlarında ultra hızlı elektrikli araç şarj ağı geliştirilecek ve bp’nin şarj ağları VW Grubu araçlarına entegre edilecek. 150kW'dan daha yüksek şarj gücüne sahip ultra hızlı şarj üniteleri, uygun akü teknolojili bir aracı yaklaşık 160 km'lik bir menzil için 10 dakikadan biraz fazla bir sürede şarj edebilecek.

Öte yandan Volkswagen 2030 yılına kadar satışlarının %70'ini elektrikli araçlardan sağlamayı hedeflediğini bildirdi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler