1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Volkswagen ve bp, Avrupa’da ultra hızlı EV şarj istasyonları kuracak

Volkswagen ve bp, Avrupa’da ultra hızlı EV şarj istasyonları kuracak

Volkswagen ve bp, Avrupa’da bir aracı 10 dakikadan biraz fazla bir sürede şarj edebilen 18 bin ultra hızlı EV şarj ünitesi kuracaklar. 

Volkswagen ve bp, Avrupa’da ultra hızlı EV şarj istasyonları kuracak

Enerji Günlüğü - Volkswagen ve bp, Avrupa’da bir aracı 10 dakikadan biraz fazla bir sürede şarj edebilen 18 bin ultra hızlı EV şarj ünitesi kuracaklar. 

Alman otomobil markası Volkswagen (VW) ile İngiltere merkezli petrol şirketi BP Plc., İngiltere, Almanya ve Avrupa'nın başka yerlerindeki bp perakende satış noktalarında  ultra hızlı elektrikli araç (EV) şarj istasyonlarını genişletmek ve hızlandırmak için birlikte çalışma konusunda bir mutabakat zaptı imzaladılar. 

Volkswagen tarafından yapılan açıklamaya göre, imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde BP istasyonlarında ultra hızlı elektrikli araç şarj ağı geliştirilecek ve bp’nin şarj ağları VW Grubu araçlarına entegre edilecek. 150kW'dan daha yüksek şarj gücüne sahip ultra hızlı şarj üniteleri, uygun akü teknolojili bir aracı yaklaşık 160 km'lik bir menzil için 10 dakikadan biraz fazla bir sürede şarj edebilecek.

“İŞBİRLİĞİ NET SIFIR HEDEFİMİZİ DESTEKLİYOR”

BP'nin müşteriler ve ürünlerden sorumlu başkan yardımcısı Emma Delaney yaptığı açıklamada, elektrikli araçların hızlı bir şekilde genişlemesini sağlamanın, BP'nin mobilite çalışmalarını büyütme planlarının temelini oluşturduğunu ve net sıfır hedefini desteklediğini belirtti. 

“AVRUPA HIZLI ŞARJ TALEBİNİN ÜÇTE BİRİNİ KARŞILAYACAĞIZ”

Volkswagen Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Volkswagen Grubu Bileşenleri CEO'su Thomas Schmall ise ultra hızlı şarjın, e-mobilitenin temeli olduğunu belirterek, bu nedenle Volkswagen'in dönüşümünün temel dayanağı olduğunu ifade etti. Schmall, bp ile birlikte Avrupa'da toplam 18 bine kadar yeni şarj cihazı kuracaklarını ve bunun da 2025'teki tahmini ultra hızlı şarj talebinin yaklaşık üçte biri olduğunu kaydetti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler