1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. VW Avrupa’da EV batarya fabrikaları kuracak

VW Avrupa’da EV batarya fabrikaları kuracak

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, 2030 yılına kadar Avrupa'da elektrikli araçlar için altı adet batarya fabrikası kuracak.

VW Avrupa’da EV batarya fabrikaları kuracak

Enerji Günlüğü - Alman otomobil üreticisi Volkswagen, 2030 yılına kadar Avrupa'da elektrikli araçlar için altı adet batarya fabrikası kuracak.

Almanya merkezli otomobil üreticisi Volkswagen, elektrikli araçlar pazarında elini güçlendirme hedefiyle 2030 yılına kadar Avrupa'da altı adet dev batarya fabrikası kurmayı planlıyor.

İlk iki fabrikanın İsveç ve Almanya'da kurulması hedeflenirken altı fabrikanın tamamlanmasının ardından şirketin Avrupa'daki toplam pil üretim kapasitesinin yıllık 240 GW’a (gigavat) çıkması bekleniyor.  

Şirket ayrıca bp ile Avrupa’da bir aracı 10 dakikadan biraz fazla bir sürede şarj edebilen 18 bin ultra hızlı EV şarj ünitesi kuracak.

VW’NİN TİCARİ ARACI KOCAELİ’DE ÜRETİLECEK

Öte yandan Volkswagen'in ticari aracı yeni Transporter'ın Ford Otosan'ın Kocaeli fabrikasında üretileceği kesinleşti. Ford Otosan, 2 milyar euroluk yatırımın 1.4 milyar euro yatırımlık ilk fazı kapsamında Volkswagen’in 1 tonluk yeni ticari aracının Kocaeli’de üretileceğini açıkladı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler