1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ford Otosan, Kocaeli’de elektrikli araç üretecek

Ford Otosan, Kocaeli’de elektrikli araç üretecek

Ford Otosan, Kocaeli'de kurmayı planladığı Türkiye'nin ilk ve tek elektrikli araç entegre tesisinde tam elektrikli yeni nesil Transit Custom modeli üretecek.

Ford Otosan, Kocaeli’de elektrikli araç üretecek

Enerji Günlüğü - Ford Otosan, Kocaeli'de kurmayı planladığı Türkiye'nin ilk ve tek elektrikli araç entegre tesisinde tam elektrikli yeni nesil Transit Custom modeli üretecek.

Ford, önümüzdeki beş yıl içinde elektrikli ve bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerinin hayata geçirileceği Kocaeli'de Türkiye'nin ilk ve tek elektrikli araç entegre tesisini kurmayı planlıyor. Ford Otosan, "Gelecek Vizyonu" toplantısında, Kocaeli fabrikalarında gerçekleştirmeyi öngördüğü 2 milyar avroluk yeni yatırımın 1,4 milyar avroluk ilk fazını açıkladı. 1.4 milyar euro yatırımla tam elektrikli yeni nesil Transit Custom modeli Ford Otosan tarafından Kocaeli’de üretilecek. Söz konusu yatırım kapsamında ayrıca, 2018'den bu yana iş birliği yapılan Volkswagen'in yeni nesil 1 tonluk ticari araç modeli de Kocaeli'deki Ford fabrikalarında üretilecek.

Şirket, yatırım sonrası fabrikalardaki batarya montaj kapasitesini 130 bine çıkarırken 2022 itibarıyla seri üretime geçecek olan tam elektrikli ilk ticari aracı E-Transit'in bataryalarının üretimini de Kocaeli'de gerçekleştirecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler