1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Ford Otosan, elektrikli Ford Transit üretimine başladı

Ford Otosan, elektrikli Ford Transit üretimine başladı

Ford Otosan, Gölcük fabrikasında yenilenebilir kaynaklardan sağlanan elektrikle ürettiği Avrupa'nın en güçlü ve Türkiye'nin ilk tam elektrikli ticari aracı Ford E-Transit'i hattan indirdi.

Ford Otosan, elektrikli Ford Transit üretimine başladı

Enerji Günlüğü - Ford Otosan, 2 milyar euro değerinde bir yatırımla Gölcük’te tamamen elektrikli Ford Transit modelinin üretimine başladı.

Amerikan otomotiv şirketi Ford, Türkiye'de geniş kapasitede elektrikli araç üreten ilk otomotiv şirketi oldu. Ford, dünyanın en çok tercih edilen ticari araç modeli Transit’in ilk tam elektrikli versiyonunu, Koç Holding ortaklığı Ford Otosan’ın Gölcük Fabrikasında üretmeye başladı. E-Transit Hattan İniş Töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleşti.

Ford’un Türkiye merkezli ortak girişimi Ford Otosan yaptığı açıklamada, 2 milyar euro değerinde bir yatırımla tamamen elektrikli Ford Transit modelinin üretimine başladığını duyurdu. 

Maksimum 198 kW (269PS) ve 430 Nm tork güç sunan elektrikli motoru ile E-Transit, Avrupa’da satışa sunulan en güçlü tam elektrikli ticari araç unvanını kazanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler