1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. WAT Mobilite Nakkaştepe’de ilk istasyonunu kurdu

WAT Mobilite Nakkaştepe’de ilk istasyonunu kurdu

Koç Grubunun elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği yapmak üzere kurduğu yeni şirketi WAT Mobilite Holding’e ait Nakkaştepe Kampüsüne şarj istasyonu kurdu.

WAT Mobilite Nakkaştepe’de ilk istasyonunu kurdu

Enerji Günlüğü - Koç Grubu, elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği yapmak üzere kurduğu WAT Mobilite unvanlı yeni şirket, Holding’in Nakkaştepe Kampüsündeki şarj istasyonunu devreye aldı. 

Koç Holding’in elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği yapmak üzere Şubat 2022’de kurduğu WAT Mobilite unvanlı yeni şirket, Holding’in Nakkaştepe Kampüsünde tesis ettiği elektrikli araç şarj istasyonunu devreye aldı. 

2050 yılında karbon nötr olma hedefi kapsamında ürün ve hizmetlerini güncellediklerini söyleyen Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Koç Topluluğu olarak elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği alanında da stratejik bir adım attık. Bu alandaki teknoloji ve operasyon yatırımlarımızı yönetecek WAT Mobilite şirketimizi Şubat ayında kurduk. Topluluk şirketlerimizden WAT, Opet, Otokoç Otomotiv ve Entek Elektrik’in ortaklığıyla kurulan WAT Mobilite, elektrikli araç şarj istasyonlarını müşteri deneyimini odağa alan bütünsel bir yaklaşımla ele alacak” dedi.

WAT Genel Müdürü Oğuzhan Öztürk ise “WAT Mobilite şirketimizle elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği alanına giriş yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Elektrikli araçlar için kritik öneme sahip şarj istasyonları konusunda Türkiye çapında hızlı bir yaygınlaşma hedefimiz var. Bu konuda Koç Topluluğu şirketlerinin kendi lokasyonları ile Türkiye geneline yayılan güçlü bayi ve servis altyapısı en büyük itici gücümüz olacak. Bu yaygınlaşmayı kendi gücümüz ve bayilerimizle birlikte hayata geçireceğimiz yatırımlarla sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
 
Şubat 2022 tarihinde kurulan ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun Şarj Ağı İşletmeciliği Yönetmeliği kapsamında Şarj Ağı İşletmecisi olmak üzere lisansını alan WAT Mobilite, elektrikli araç şarj istasyonları ve servisleriyle hizmet verecek. WAT Mobilite, Koç Holding Nakkaştepe Kampüsü’nde de elektrikli araç şarj istasyonunu devreye aldı.
  
Yeni şirketin binek araçlardan otobüslere, hafif ticari araçlardan uzun yol yük taşıma araçlarına kadar geniş kapsamda ihtiyaca hizmet edeceğini kaydeden Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Kalite ve güvenilirlik gereksinimlerinin yüksek olduğu bu cihazları ülkemizdeki kullanım koşullarına uygun olarak tasarlayıp üretmeyi hedefliyoruz. Elektrikli araçların ülkemizdeki yaygınlaşmasına Koç Topluluğu’nun bu sayede önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. WAT, Opet, Otokoç Otomotiv ve Entek Elektrik’in ortaklığıyla kendi alanlarında lider dört Topluluk şirketimizin sinerjisi ile yola çıkan WAT Mobilite’nin Koç Holding Nakkaştepe Kampüsü’ne de elektrikli araç şarj istasyonu kurmasından büyük mutluluk duyduk” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler