1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ford, ticari müşterilerinin EV şarj yönetimini kolaylaştıracak

Ford, ticari müşterilerinin EV şarj yönetimini kolaylaştıracak

Amerikan otomobil şirketi Ford, ticari müşterilerinin elektrikli araç (EV) filolarında şarj yönetimini kolaylaştırmak için şarj yönetimi ve filo izleme hizmetleri şirketi Electriphi'yi satın alıyor.

Ford, ticari müşterilerinin EV şarj yönetimini kolaylaştıracak

Enerji Günlüğü - Amerikan otomobil şirketi Ford, ticari müşterilerinin elektrikli araç (EV) filolarında şarj yönetimini kolaylaştırmak için şarj yönetimi ve filo izleme hizmetleri şirketi Electriphi'yi satın alıyor.

Amerikan otomobil şirketi Ford, 2030’a kadar otomobil üretiminin %40'ının elektrikli modellerden oluşması hedefi kapsamında, Kaliforniya merkezli şarj yönetimi ve filo izleme hizmetleri şirketi Electriphi'yi satın alacağını duyurdu. 

Electriphi, ticari araçlar ve elektrikli kamyonet üretiminde özelleşen Ford Pro’nun bir parçası olacak. Böylece Ford, tamamen elektrikli araç kullanmayı seçen ticari müşterileri için şarj yönetimini kolaylaştıracak.

SATIN ALMA BU AY TAMAMLANACAK

Satın alma, Ford'un ticari ve perakende müşterileri için elektrifikasyon devrimine öncülük etmek için 2025 yılına kadar 30 milyar dolardan fazla yatırım yapma planının bir parçası olarak gerçekleştirildi. Ford, anlaşmanın Haziran ayında sona ereceğini kaydetti. Anlaşmanın değeri ile ilgili herhangi bir açıklama ise yapılmadı.

TİCARİ MÜŞTERİLERİN İSTEKLERİNE YANIT OLACAK

Ford Pro CEO'su Ted Cannis yaptığı açıklamada, filolarına elektrikli araçlar ekleyen ticari müşterilerinin, bu araçların her gün çalışmaya hazır olduklarından emin olmak için depo şarj seçenekleri istediklerini belirterek, “Electriphi'nin Ford Pro elektrikli araçlar ve hizmetler portföyündeki mevcut gelişmiş teknoloji IP'si ile ticari müşteriler için deneyimi artıracağız ve filo-depo şarjı için tek kaynaklı bir çözüm olacağız” dedi. 

Ford, tamamen elektrikli kamyoneti F-150 Lightning'i geçtiğimiz ay tanıtmıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler