1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ford Avrupa’da sadece elektrikli araç satacak

Ford Avrupa’da sadece elektrikli araç satacak

Amerikan otomobil üreticisi Ford, 2030 yılından itibaren Avrupa'da sadece elektrikli araçlar satmayı planlıyor.

Ford Avrupa’da sadece elektrikli araç satacak

Enerji Günlüğü - Amerikan otomobil üreticisi Ford, 2030 yılından itibaren Avrupa'da sadece elektrikli araçlar satmayı planlıyor.

Amerikan otomobil şirketi Ford, 2030 yılından itibaren Avrupa'daki tüm araçlarının elektrikli modellerden oluşacağını açıkladı. Açıklamada, 2026 yılında Avrupa'daki tüm modellerin elektrikli veya hibrit alternatiflerinin sunulacağı, 2030 yılında ise ticari araç satışlarının üçte ikisinin elektrikli olacağı kaydedildi.

Ford bunun için Köln'deki fabrikasının modernizesine 1 milyar dolar yatırım yaptı. Köln'deki fabrikada tamamen elektrikli binek araç üretimi 2023 yılında başlayacak. Ford, tamamen elektrikli binek araç üretimine ise 2030 yılında geçecek. 

Ford 2025 yılına kadar elektrikli araç sektörüne 22 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Bu ise şirketin önceki planlamasından neredeyse iki kat fazla bir yatırım miktarı.

“AVRUPA’DA TAMAMEN ELEKTRİKLİ BİR GELECEĞE İLERLİYORUZ”

Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley yaptığı açıklamada, Ford Avrupa'yı başarılı bir şekilde yeniden yapılandırdıklarını ve 2020'nin dördüncü çeyreğinde kara geçtiklerini belirterek, "Şimdi, etkileyici yeni araçlar ve birinci sınıf müşteri deneyimi ile Avrupa'da tamamen elektrikli bir geleceğe doğru ilerliyoruz”ifadesini kullandı.

Ford'un 2 yıl önce Volkswagen (VW) ile yaptığı işbirliği kapsamında, VW'nin elektrikli araç platformu MEB'i elektrikli modellerinde kullanacağı kaydediliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler