1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. WEC ve Atlantik Konseyi güç birliği!

WEC ve Atlantik Konseyi güç birliği!

Enerji Günlüğü - Atlantik Konseyi, 9-13 Ekim 2016 tarihleri arasındaki Dünya Enerji Kongresi İstanbul etkinlikleri kapsamında, iki toplantı düzenleyecek.Dünya...

WEC ve Atlantik Konseyi güç birliği!

Enerji Günlüğü - Atlantik Konseyi, 9-13 Ekim 2016 tarihleri arasındaki Dünya Enerji Kongresi İstanbul etkinlikleri kapsamında, iki toplantı düzenleyecek.

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi tarafından hazırlıkları sürdürülen ve 9-13 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek 23. Dünya Enerji Kongresi öncesinde Dünya Enerji Konseyi ile Atlantik Konseyi güç birliği yapıyor.

Atlantik Konseyi, global enerji dünyasının en kapsamlı buluşmalarından Dünya Enerji Kongresi kapsamında iki etkinlik düzenlemeyi planlıyor. Enerjiyle ilgili kritik öneme sahip konulara ilişkin farklı bakış açılarının tartışılacağı paneller “Bölgesel Enerji Pazarı Entegrasyonu: Zorluklar ve Fırsatlar” ve “2016 Seçimleri Sonrası ABD’nin İklim ve Enerji Politikaları Senaryoları” başlıklarını taşıyacak.

TÜRKİYE’NİN ROLÜNÜN GÖSTERGESİ

Atlantik Konseyi Türkiye Temsilcisi ve İstanbul Zirvesi Direktörü Defne Sadıklar Arslan şunları söyledi: “Böylesine etkili iki kuruluşun, global enerji politikalarını şekillendirecek bu zirvede güç birliği yapması kaçınılmazdı. Bu iş birliği, stratejik enerji yollarının kesiştiği Türkiye’nin hem dünyada hem bölgede oynadığı belirleyici rolün bir göstergesidir.”

ENERJİNİN GELECEĞİ ŞEKİLLENECEK

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanı Murat Mercan ise “Atlantik Konseyi gibi dünyaca tanınmış bir kuruluşla iş birliği yaparak Dünya Enerji Kongresi’nin yarattığı sinerjiyi artırmaktan memnuniyet duyuyoruz. Amacımız, bu önemli etkinlikle global enerjinin geleceğini şekillendirmek ve Türkiye’nin bu alanda oynayacağı rolü tayin etmek” dedi. 

MORNINGSTAR: HEYECANLIYIM

Washington merkezli düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi, 2015’te Global Enerji Merkezi’ni kurarak, Richard L. Morningstar’ı kurucu direktör ve başkan olarak atadı. Büyükelçi Morningstar, daha önce ABD’nin Avrupa Birliği Büyükelçisi, ABD’nin Avrasya Enerji Özel Temsilcisi ve ABD’nin Azerbaycan Büyükelçisi olarak görev yapmıştı.

Büyükelçi Morningstar, Atlantik Konseyi ve Dünya Enerji Konseyi arasında Türkiye’de böyle bir iş birliğine gidilmesini önemli bulduğunu belirterek “Ekim ayında İstanbul’da olmaktan heyecan duyuyorum” ifadesini kullandı.

7 BİN DELEGE KATILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Dünya Enerji Konseyi tarafından düzenlenecek 23. Dünya Enerji Kongresi, “Yeni Ufukları Kucaklamak” başlığını taşıyor. Kongreye katılacak, 7 bin delege sektördeki önemli gelişmeleri ele alacak. Zirvede, 250’den fazla enerji bakanı, CEO, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu lideri konuşma yapacak. Enerji dünyasının farklı alanlarından temsilcileri buluşturan kongre, sektörün en kapsamlı ve en etkili zirvesi. Etkinlik, enerji açısından daha iyi bir geleceğin önünü açacak olan global diyalog ve mutabakat için bir mihenk taşı niteliği taşıyor.  

BİR NUMARALI PLATFORM

İlki 1924’te olmak üzere üç yılda bir düzenlenen Dünya Enerji Kongresi, lider ve uzmanların enerji konusunu tüm yönleriyle ele aldıkları, dünyanın bir numaralı enerji platformu kabul ediliyor. Kongre aynı zamanda, yöneticilere de teknolojilerini tanıtma ve yeni iş imkanları keşfetme olanağı sağlıyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler